Ou, cartofi noi și leurdă – Rețetă de la chef Alex Petricean

leurda alex petricean

O rețetă proaspătă ca o primăvară, numai bună de pus pe masă într-o zi de weekend – rețetă de chef Alex Petricean. 

Aveți nevoie de: 1-2 ouă, 2-3 legături de leurdă, 50 ml ulei de măsline, 100g iaurt/smântână, zeama de la 1/4 lămâie, flori comestibile, sare și piper, opțional avocado, unt, brânză maturată.

Se fierbe un ou preț de 5 minute și jumătate din momentul în care clocotește apa. Se scote în apa rece și se curăță rapid de coajă cât rămâne călduț. Opțional, oul fiert se poate înlocui cu ou ochi sau o mică omletă. Cartofii noi se fierb separat timp de 10 minute. Odată fierți, se vor cali în puțin ulei de măsline până la rumenire. Se vor asezona cu sare și piper. Cât sunt fierbinți, puteți rade niște brânză maturată sau cașcaval. Leurda se curăță și se spală. Se separă cotoarele de de frunze.

leurda alex petricean

Cotoarele se vor tăia fin și se vor folosi crude la asezonarea cartofilor, frunzele se vor frige în tigaia încinsă împreună cu puțin ulei de măsline și sare. Aroma de usturoi se va disipa și, în schimb, vom obține o dulceață vegetală îmbietoare. Într-un blender, vom pune o lingură de smântână sau iaurt împreună cu o mână sănătoasă de leurdă, niște zeama de lămâie și, bineînțeles, sare. Nu strică să puneți și niște avocado în cazul în care doriți mai multe proteine pentru startul zilei. Vom obține un sos rapid și extrem de gustos pentru micul nostru dejun. Pentru că e primăvară și majoritatea plantelor au intrat în procesul de vegetație, avem la dispoziție o multitudine de flori comestibile. Sunt foarte delicate în aromă și potențeaza frumos gustul. Eu am folosit flori de varză.

Poftă bună!

Categorii Lifestyle