Oraș de poveste: 3 locuri mai puțin cunoscute care merită vizitate

Cui nu-i plac călătoriile și locurile încărcate de istorie, cultură sau locurile atipice? Ești mereu în căutarea unui oraș de poveste pe care să-l vizitezi? Iată sugestiile noastre!

Bled, Slovenia

Ascuns în măreția munților și purificat de aerul proaspăt din zonă, Bled este un orășel montan încărcat de emoție, situat în Slovenia. Stațiunea montană Bled se află pe malul lacului care poartă același nume. An de an, orașul devine o destinație turistică inedită pentru cei romantici, dar și pentru aventurieri, fiind o oază de relaxare, dar și un loc în care poți petrece un concediu de neuitat.

oraș de poveste

oraș de poveste

Reine, Norvegia

Norvegia, una din cele mai frumoase țări scandinave, ascunde mici comori precum orașul Reine. Catalogat drept unul dintre cele mai izolate locuri din lume, Reine este un mic sat pescăresc în care trăiesc aproximativ 300 de oameni. Dar știi cum se spune: esențele tari sunt păstrate în sticluțe mici. Iar pentru cei interesați să experimenteze Aurora Boreală, Reine este locul ideal pentru a observa acest fenomen superb al naturii.

oraș de poveste

oraș de poveste

Bibury, Marea Britanie

Bibury este un sat cu specific englezesc, situat pe Râul Coln. Iubit și de scriitorul William Morris, care a descris locul ca fiind “cel mai frumos sat al Angliei”, Bibury ocupă un loc de cinste în clasamentul nostru, fiind un oraș de poveste. Din spusele localnicilor, regiunea s-a format încă din anul 1133. Afluent al Tamisei, Râul Coln a ajutat la formarea Fermei Bibury Trout, unde în prezent se produc peste 6 milioane de icre de păstrăv. Farmecul și simplitatea satului atrag și astăzi turiști veniți din întreaga lume pentru a admira peisajele pe care le oferă satul. Insula Rock, Biserica Saint Mary și Arlington Row sunt doar câteva din atracțiile locale.

oraș de poveste

oraș de poveste

Categorii Lifestyle