Oprah Winfrey și Lady Gaga, printre vedetele care practică meditația transcedentală

lady gaga oprah winfrey

Meditația transcedentală este una dintre modalitățile preferatele ale lui Oprah Winfrey și ale lui Lady Gaga de a se detașa de la stresul de zi cu zi și de a-și îmbunătăți creativitatea și nivelul de energie.

Faima si banii sunt aduc confort, dar obținerea și administrarea lor presupune mult stres și energie. Astfel că vedetele apelează la diverse proceduri holistice pentru a face față cu brio provocărilor de zi cu zi, iar meditația este printre preferatele lor. Beyonce, Lady Gaga, Miranda Kerr sau Oprah Winfrey practică de ani buni câteva minute de meditație în fiecare zi, iar cea mai nouă tehnică de detașare și de igienă mentală este meditația transcedentală.

Acest tip de meditație presupune alocarea a 20 de minute de două ori pe zi, petrecute în liniște deplină, timp în care doar se repetă o anumită mantră. Spre deosebire de celelalte feluri de meditație, care recomandă concentrarea asupra propriilor gânduri și a respirației, MT presupune ca gândirea activă să se diminueze și să se ajungă la un nivel de detașare și de relaxare supremă. Oprah Winfrey a declarat că meditația a fost una dintre cele mai mari provocări din viața ei, iar după ce a experimentat pe propria ei piele beneficiile meditației transcedentale, a angajat un profesor și pentru angajații ei, ca sa practice și ei acest tip de relaxare în timpul serviciului. Astfel, angajații de la casa de producție a vedetei, Harpo Studios, aveau voie să-și ia câte două pauze pe zi dedicate meditației. ”E mai importantă decât munca în sine”, declara Winfrey în legătură cu beneficiile oferite angajaților ei. ”Îți oferă un anume tip de energie, o anume intensitate pe care nu o resimteai înainte”, adaugă vedeta.

La rândul ei, Lady Gaga i-a povestit într-o emisiune lui Oprah Winfrey cum meditația transcedentală a ajutat-o să-și țină mai bine sub control fibromialgia, o boală cronică ce cauzează dureri musculare și oboseală. ”Câteodată, când durerea devine insuportabilă, meditez și aceasta dispare”, declara Lady Gaga.

Cartea de căpătâi a vedetelor pasionate de meditația transcedentală este “Strength in Stillness: The Power of Transcendental Meditation”, recomandată atât practicanților experimentați cât și începătorilor, care vor să-și facă o idee mai aprofundată față de această tehnică de relaxare. Studiile au arătat ca MT are numeroase beneficii asupra sănătății: se pare că scade tensiunea arterială și controlează nivelul de stres psihologic, anxietatea, depresia sau accesele de furie.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle