Opportunity Weekend: târgul de voluntariate și cursuri pentru liceeni

Aflat la cea de-a patra ediție, Opportunity Weekend, târgul de voluntariate și cursuri pentru liceeni, revine în București pe 7 și pe 8 octombrie, între orele 10:00-18:00, la Impact Hub (Timpuri Noi Square).

Proiectul Opportunity Weekend a luat naștere odată cu dorința elevilor români de a se dezvolta personal, deoarece, așa cum mi-a spus una dintre organizatoarele evenimentului, un parcurs frumos în viață nu se referă numai la a excela pe plan academic, ci și la a te implica în activități sociale. De la ediție la ediție, Opportunity Weekend a crescut, astfel încât, anul acesta, adolescenții vor avea de explorat ofertele a peste 30 de organizații, dintre care măcar una va corespunde, inevitabil, nevoilor lor. Printre fundațiile și asociațiile care vor fi prezente la târg se numără Școala de Valori, Fun Science, Little People, Teen Press, Student Consulting, Make-A-Wish si Learnity. Organizatorii au pus la cale și workshop-uri pe subiecte din mai multe domenii: teatru, marketing, IT, mentorat, psihologie și antreprenoriat social. Iar duminică, în încheierea târgului, începând cu ora 19, participanții vor putea asista la conferința The Inspiration Factory, unde trei povestitori adulți (David Timis, Andrei Niculae si Armina Sîrbu) și trei povestitori adolescenți vor împărtăși, din propria experiență, cum visurile se pot îndeplini, indiferent de vârstă.

Așadar, dacă îți surâde gândul de a te implica în activități de voluntariat (care, da, pe lângă mulțumirea personală, dau bine la CV și la înscrierea la universitate) și să te dezvolți personal, atunci vino la Opportunity Weekend și găsește organizația potrivită pentru tine.
P.S.: Este important să știi că accesul în clădire se face numai pe baza cărții de identitate. 😉

Text de Emilia Mocanu