Olivia Addams: ”Am fost sunată din neant de actuala mea echipă, care mi-a spus că au văzut un cover cu mine cântând în baie”

olivia addams

Olivia Addams a fost descoperită de casa de producție care a propulsat-o în topuri datorită unei înregistrări făcute de ea în baie. De acolo și până la a deveni idolul unei generații n-a mai fost decât un pas.

Olivia Addams (25 de ani), pe numele ei adevărat Olivia Adriana Livia Opriș, este una dintre cele mai de succes cântărețe ale noului val muzical romanesc, cu succes uriaș și în străinătate. Hitul ei, ”Dumb”, a adunat peste 4 milioane de vizionări pe YouTube în doar trei luni de al lansare și este una dintre piesele rulate nonstop pe rețelele social media precum Tik Tok sau Instagram Reels, unde artista are sute de mii de admiratori.

Olivia Addams, o artistăcu nume străin, cu un timbru aparte și cu videoclipuri cu milioane de vizionări. Ce nu știm despre tine, Olivia?

Niciodată nu am vrut să fiu portretizată intr-o imagine intangibilă, să fiu percepută ca fiind doar un artist cu nume străin și videoclipuri frumoase. De aceea, am ținut foarte tare pe toate platformele să fiu cât mai sinceră, mai naturală și mai apropiată de comunitatea mea.  Ei mă știu și machiată, și zâmbitoare, dar și abia trezită sau plânsă. Nu îi consider fani, ci familie sau prietenii mei. Tocmai de aceea vorbesc cu ei, le dau sfaturi, îi susțin să-și urmeze visurile și luptăm împreună împotriva bullying-ului. M-am arătat pe mine, așa cum sunt, pentru că nu am avut și nu am nevoie să fiu plăcută de toată lumea. În schimb, îmi doresc ca cei care mă urmăresc să-mi fie apropiați și vocea mea să aducă o schimbare în viața lor.

View this post on Instagram

Buna dimineata, s-a trezit __________ 🤓❤️

A post shared by O L I V I A (@oliviaaddamsmusic) on

Cum ai știut că vrei să cânți și care a fost momentul în care ai știut că muzica ta o să fie în topuri?

Am știut că vreau să fac asta pentru restul vieții când, la vârsta de 6 ani, după 3 ani de cor, mi-am dorit la un spectacol să am și un moment solo. Chiar dacă m-am făcut de râs, pentru că am fost copleșită de emoții și m-am pierdut, acel moment nu m-a făcut decât să vreau să muncesc și mai mult ca să devin mai bună. Sunt într-o continuă evoluție și îmi doresc de la an la an să ofer tot mai mult din mine și să mă apropii de ceea ce consider eu un artist “complet”. Am știut întotdeuna că dacă muncesc zi de zi la visul meu o să reușesc.

Ești tânără, dar ai trăit deja multe experiențe care te-au modelat să fii ceea ce ești astăzi. Cum crezi că o să evoluezi ca om, ca artist?

Indiferent de viteza cu care evoluăm, consider că este important să rămânem modești și să ne bucurăm de călătorie în sine. We are different flowers so it’s ok if we bloom differently. Eu aspir în a deveni un om cu o voce puternică pentru comunitatea mea, având curajul și tăria de a aduce o schimbare.

A fost greu să patrunzi în lumea artistică, ai fost deplin și de la început înțeleasă?

Dacă am înțeles un lucru este că important e să fiu eu împăcată cu mine și să mă plac eu pe mine. Nu putem avea pretenția să ne înțeleagă alții, dacă noi nu ne înțelegem pe noi. În momentul în care eu m-am acceptat pe mine așa cum sunt, cu părți bune și părți rele, oamenii au apreciat sinceritatea și mi-au rămas alături.

De ce ai ales România, bănuiesc că ai fi putut să abordezi și străinătatea? Ai studiat în Germania…

Am studiat un an în Germania, pentru că-mi plac provocările. Îmi doream să învăț limba,  dar nu prin meditații, așa că am ales să plec cu două trei propozitii la bord și am avut încredere că mă voi descurca. Un an mai târziu, vorbeam fluent, drept pentru care am continuat facultatea și masterul tot în limba germană.

În ceea ce privește cariera, într-adevăr, îmi doresc ca muzica mea să ajunga în sufletul cât mai multor oameni, motiv pentru care am și ales să cânt în engleză pentru început.

Succesul pe care piesa Dumb îl are atât în România, cât și în alte țări îmi umple inima de fericire și recunoștință față de echipa mea, care muncește alături de mine la visul meu zi de zi.

Care au fost întâlnirile providențiale din viața ta?

Au fost multe astfel de întâlniri, mă consider o persoană foarte norocoasă și protejată, însă am să menționez doar două dintre ele. Prima a fost acum ceva ani, când m-am angajat, eram într-o perioada foarte proastă cu banii și cu viața personală… și cu tot. M-a apucat nebunia să aplic la joburi, am fost sunată a doua zi și chemată la un interviu, unde managerul m-a întrebat de ce vreau să muncesc. Răspunsul meu sincer “vreau să fac bani și sunt dispusă să învăț rapid cum” mi-a asigurat un job în vânzări, din care am învățat foarte multe și mi-a ajutat evoluția. Un alt moment cheie a fost când deja mă pierdusem în muncă și renunțasem la orice speranță de a mai face muzică. Atunci am fost sunată din neant de actuala mea echipă, care mi-a spus că au văzut un cover cu mine cântând în baie și că ar vrea să mă cunoască. Ieșeam la 10 de la muncă și am fost să ma întâlnesc cu ei în celălalt capăt al Bucureștiului față de unde lucram eu. Dacă aș fi refuzat acea întâlnire (cum de altfel mi-ar fi stat în caracter, pentru că nu obișnuiesc să mă întâlnesc la 10 noaptea cu persoane despre care habar nu am), nu ar mai fi existat nimic din tot ce s-a întâmplat până astăzi în cariera mea. Consider cu tarie că toate ni se întâmplă la momentul potrivit nouă și în momentul în care suntem pregătiți să acceptăm acel lucru.

Un lucru pe care îl apreciezi la generația ta și unul pe care l-ai împrumuta de la generația părinților tăi?

Apreciez la generația mea dorința de a evolua și de a munci pentru un viitor mai bun. Aș împrumuta de la generația părinților mei răbdarea și calmul. Mi-aș dori să înțelegem cu toții, inclusiv eu, că nu trebuie să avem toată viața aranjată, casa, mașina, cățel și purcel până la 25 de ani, căci dacă nu, înseamnă că nu am reușit în viață. Avem tot timpul din lume. Unde-i graba?

Ce îți dă cea mai mare încredere în tine?

Un outfit fain, un machiaj frumos, parfumul preferat, mindsetul potrivit.

Să facem un exercițiu de imaginație – ce ai împrumuta de la INNA, de la Delia și de la Andra?

De la INNA aș împrumuta devotamentul, determinarea și consistența. De la Delia, aș împrumuta atitudinea. De la Andra, bunătatea.

Cu ce lucruri nu-ți pierzi timpul?

Cu părerile altora despre mine. Obișnuia să-mi pese tare mult. Dar cum gura lumii vorbește indiferent dacă mie îmi pasă sau nu, de ce să mă consum? Eu îmi văd de drumul meu.

Care e cel mai frumos compliment care ti s-a făcut?

Complimentele cele mai frumoase le-am primit de la “unicornii” mei, de la comunitatea mea. Cel mai drăguț mi se pare când ei observă că nu am o zi tocmai bună și chiar atunci ei vin în ajutor cu mesaje frumoase. Îi iubesc și le sunt foarte recunoscătoare.

Unde vrei să ajungi cu muzica ta, spre ce aspiri?

Până unde se poate. Eu muncesc și am încredere în mine. Nu vreau să-mi setez un anumit țel, pentru că asta m-ar putea face să nu mă mai bucur atât de mult de proces în sine, fiind axată doar pe the end result. Sigur că am visuri cât se poate mari, dar prefer să las Universul să-și facă magia și să-mi ofere ce-i mai potrivit pentru mine.

Care sunt artiștii români pe care îi admiri cel mai mult?

Admir foarte multi artiști români pentru toata munca pe care o depun, pentru că, deși pare floare la ureche, nu este întotdeauna așa. Însă un proiect pe care îl admir foarte mult este The Motans. Gestul pe care Denis Roabeș a ales să-l facă și anume să ofere timp de 10 luni 5 burse unor tineri norocoși, pasionați și dedicați în ceea ce-și propun să facă, m-a impresionat foarte tare și m-a făcut să-mi doresc să am și eu pe viitor posibilitatea de a face viața mai bună oamenilor prin astfel de gesturi.