Olimpiada se amână cu un an

olimpiada 2020

Primul ministru al Japoniei și președintele Comitetului Olimpic Internațional au hotărât amânarea cu un an a Olimpiadei care trebuia să aibă loc la vară, în Japonia, din cauza amenințării Coronavirus. Este prima dată în istorie când Olimpiada nu are loc pe timp de pace.

Primul ministru japonez, Shinzo Abe, i-a propus președintelui Comitetului Olimpic Intrenațional, Thomas Bach, ca Olimpiada din această vară să aibă loc anul următor, relatează CNN. Guvernatorului Tokyo-ului , Yuriko Koike, a declarat presei că evenimentul sportiv va rămâne cunoscut tot ca Tokyo 2020 Olympics, în ciuda amânării sale cu un an. Vestea reprogramării Olimpiadei, cel mai important eveniment sportiv, era așteptată de ceva vreme, iar Comitetul Olimpic Internațional a fost presat să ia mai repede această decizie din cauza escaladării Coronavirusului. Olimpiada trebuia să aibă loc între 24 iulie și 9 august 2020.

International Olympic Committee President Thomas Bach

Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach 

Este prima dată în istorie când Olimpiada nu are loc pe vremuri de pace. Evenimentul sportiv a mai fost anulat în 1916, 1940 și în 1944 din cauza Războaielor Mondiale .

Pe data de 17 martie, ministrul japonez al Olimpiadei, Seiko Hashimoto, declara că țara gazdă nu ia în calcul să anuleze evenimentul sportiv care are loc o dată la patru ani. Apoi, la câteva zile, Comitetul Olimpic  Internațional a spus că ia în considerare mai multe variante legate de petrecerea Olimpiadei 2020, printre care și amânarea.

Australia și Canada au fost primele țări care au anunțat că nu trimit sportivi la Tokyo, până să apară decizia oficială a amânării, iar SUA, Germania și Polonia au făcut apel la reprogramarea pentru 2021.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle