Odă pantofilor urâți: de ce ne plac?

hepta_2470753

Francezii au o vorbă – la jolie laide. Se referă la o persoană care este frumoasă într-o manieră aparte, neaderand la normele „oficiale” de frumuseţe – gândeşte-te la Vanessa Paradis, apreciată pentru strungăreaţa pronunţată, Hanne Gaby Odiele, pentru fruntea un pic prea lată, sau Tilda Swinton pentru alura sa vampirică.

Pe acelaşi principiu, lumea modei s-a îndrăgostit, de câteva sezoane încoace, de pantofii urâţi. Atât de urâţi încât sunt frumoși. Astfel, sandalele Birkenstock sau Teva, odată purtate numai de către o nişă minusculă de fashionista, au ajuns unele dintre cele mai hot piese de încălţăminte, putând fi văzute pe cele mai fashionable figuri, de la editori de modă la supermodele.

În primăvara lui 2013, Phoebe Philo introducea slippers cu blană – un hibrid între papuci, sandale Birkenstock şi ceva ce ar purta un Muppet. Acești slippers au devenit, în ciuda speculațiilor scepticilor, piesa-fetiş  sezonului.

De atunci şi până în prezent, pantofii „urâţi” au căpătat din ce în ce mai multă atenţie şi popularitate. De la instantanee cu Gigi Hadid sau Kendall Jenner care poartă astfel de piese asortate nonşalant la ţinutele de zi cu zi, la pictoriale în publicaţii precum Vogue sau Harper’s Bazaar, în care „the ugly shoes” sunt puse în prim plan.

De la branduri high fashion precum Marni sau Acne Studios, şi până la retaileri precum Zara sau H&M, selecţia de „pantofi urâţi” pentru acest sezon este imensă, şi nu ai cum să nu găseşti măcar un model de care să te îndrăgosteşti.

Iată preferații noștri:

SHOP THIS STORY:

Foto: hepta.ro