Ochelarii Illesteva: Handmade In Italy, Designed In New York

2FotorCreated

Daca există un accesoriu căruia să îi pot oferi eticheta de indispensabil”, este cu siguranță vorba despre ochelarii de soare. Sunt nu numai necesari tot timpul anului, indiferent de condițiile meteo, din punct de vedere al sănătății oculare și a pielii sensibile din jurul ochilor, dar mai reprezintă, pe deasupra, și un mod elegant de a completa orice ținută.

Poate unul dintre cele mai tinere branduri de ochelari de soare, Illesteva a fost creat în 2010, având părinți” pe două continente: America și Europa. Designul vine de la echipa creativă din New York iar procesul de asamblare se întâmplă în Italia, în mici cooperative familiale cu tradiție.

Ochelarii de vedere și de soare Illesteva sunt un melanj de forme clasice realizate cu materiale ultra moderne, de cea mai bună calitate.

Fiecare pereche de ochelari este creată și personalizată manual din acetat. Astfel, nicio pereche de Illesteva nu este la fel, dar asta nu înseamnă că verificarea finală a fiecărui produs în parte nu este impecabilă.

Pe lângă ochelari, brandul produce și umbrele și poșete, în spiritul aceluiași concept: simplu și practic.

Illesteva iubește colaborările și s-a asociat încă de la început cu personalități din lumea artei, a muzicii și a modei: Illesteva x Jennifer Fisher, Illesteva x J.Crew, Illesteva x Jourdan Dunn, colaborarea cu Dasha Zhukova, (fostul redactor șef al Garage Magazine), cu Zac Posen sau cea cu Webster Miami, din cadrul Art Basel 2013, cu o ediție specială de ochelari cu lentilă-oglindă, un set-up în display într-o clădire Art Deco cu poveste; capsula creată împreună cu House of Waris (Waris Ahluwalia); și cea cu Andre Saraiva, graffiti artist (aflat în spatele conceptului de clubbing Le Baron) și actrița Annabelle Dexter-Jones.

Poate cea mai sonoră asociere cu Illesteva de până acum a fost cea cu artistul Lou Reed. Lansată în 2013, a fost ultima colaborare a lui Reed (acesta a murit în toamna aceluiași an). Colecția a fost un omagiu adus de artistul născut în Brooklyn scenei New-Yorkeze a anilor ’70.

Ochelarii Illesteva pot fi achiziționați din magazinele OPTIblu din București, Strada Radu Beller.

Foto: Illesteva