O zi în Lisabona

lisabona1

Praça do Comércio

lisabona2

Tramvaiul 28

lisabona5

Clădiri cu istorie

lisabona3

zona Alfama

lisabona6

Vedere deasupra Lisabonei

lisabona7

Tarte Pastel de Nata

lisabona4

Bar cu muzică fado

lisabona8

Padrao dos Descobrimentos

Colorată, vibrantă, relaxată, interesantă: capitala Portugaliei este un loc în care am putea să ne mutăm și mâine. Însă, dacă avem la dispoziție doar o singură zi, trebuie să o facem să merite efortul (și da, asta poate include picioarele obosite și tonele de cafea băute).

Pasul 1. Începe ziua în o plimbare în Praça do Comércio (piața în care a existat palatul regal Ribiera, înainte de distrugerea lui în 1755). O cafea aromată și o tartă Pastel de Nata (două, trei…) reprezintă acompaniamentul perfect pentru o plimbare până la fluviul Tajo.

Pasul 2. Continuă periplul în Lisabona în piața Campo de Santa, în orașul vechi, acolo unde vei găsi antichități interesante, haine vintage, obiecte de ceramică vechi, portugheze. Îndreaptă-te către romaticele și boemele Baixa (cu ale sale clădiri colorate) și Rossia și acordă-ți o oră măcar să sormonești după mici comori vintage și delicatese numai bune de făcut cadou.

Pasul 3. Da, bineînțeles, nimeni nu poate trece prin Lisabona fără a încerca o plimbare cu tramvaiul din lemn colorat în galben. Numărul 28, desigur, de la Largo Martim Moniz.

Pasul 4. Pentru fotografii de Instagram invidiate oprește-te la Castelo de São Jorge – vederea pe care o ai de acolo asupra orașului este una impresionantă. Sau caută strada Rua Augusta, o stradă pietonală, în capătul căreia un lift te va duce la 30 de metri deasupra orașului. Dar, din lipsă de timp, orice stradă cu arhitectură veche și plăcuțe de ceramică viu colorate, aflate la tot pasul, va fi punctul de pornire pentru un album de vacanță cu adevărat special.

Pasul 5. Nu zăbovi prea mult admirând vestigii istorice și grăbește pasul către zona Alfama, unde străduțele însorite ascund baruri și restaurante cu delicii locale. Muzică fado live, bere rece (asta în cazul în care nu ești fan de băuturi dulci, așa cum e lichiorul de cireșe local), mâncare delicioasă (de încercat specialitatea din pește, bacalhau, și scoicile în sos de vin, bulhão pato) și localnici simpatici: îți poți dori ceva mai mult?

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle