O seară plină de speranță – Hope Concert


În 14 aprilie, Ateneul Român a fost gazda celei de-a șaptea ediții a Hope Concert, evenimentul anual organizat de Hope and Homes for Children în sprijinul copiilor vulnerabili din România. Violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordăchescu, solistele Feli și Alexandra Ușurelu, Adrian Despot și Cezar Popescu alături de Blue Noise, Zoli Toth, trupa Firma, acompaniați de Ansamblul Violoncellissimo condus de Marian Cazacu au ales să își arate, prin muzică, sprijinul pentru programele desfășurate de Fundație și pentru copii din aceste programe.

Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu

Evenimentul a fost prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV și ambasador Hope and Homes for Children de nouă ani, și Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Fundației. Pentru al șaptelea an consecutiv, Ateneul Român a fost locul în care muzica clasică s-a contopit cu ritmurile pop și rock, dând glas speranței și carității, în  sprijinul copiilor vulnerabili.

Ateneul Român

Hope Concert 2019 a marcat aniversarea a 21 de ani de activitate a Hope and Homes for Children în România și s-a bucurat de prezența Excelenței Sale Michele Ramis, Ambasadoarea Franței, și a Excelenței Sale Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii, precum și a numeroși reprezentanți ai companiilor partenere ale Fundației, vedete și susținători.

Zoli Toth

Și în acest an, programul Hope Concert a fost completat de poveștile unor beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children. Prin intermediul unor filme emoționante narate de Marius Manole. Ambasador Hope and Homes for Children, publicul i-a cunoscut pe protagoniștii acestor povești.

Ștefan Dărăbuș, Director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children  a declarat:

-Nu mai suntem doar noi cei care vorbim despre traumele pe care le produce instituționalizarea asupra copiilor. Se întâmplă ceva: tot mai multe voci tinere se fac auzite cu mărturii despre calvarul copilăriei trăite fără familie. Sunt vocile celor care au crescut în orfelinate. Sunt vocile celor care au crescut în orfelinate,Înverșunați dar autentici, știu cel mai bine despre ce vorbesc, pentru că au trăit ei înșiși coșmarul pe care noi doar îl bănuim sau ni-l imaginăm.Lor le dedic această ediție Hope Concert, înclinându-mă în fața lor.

Șerban Dărăbuș