O rutină perfectă pentru zilele reci de iarnă

Îngrijire diferită în funcție de sezon? Da! Odată cu schimbarea temperaturii, pielea noastră își setează alte nevoi. Ce schimbări trebuie să facem în rutină de skincare? Maria Ștefan, beauty editorul nostru, te pune la curent cu tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii în sezonul rece.

La fel cum vara suntem preocupate să ne asigurăm că orice cremă am folosi, această conține neapărat și factor de protecție, iarna discutăm despre o rutină de îngrijire în care hidratarea este cuvântul de bază. Astfel, începem să ne orientăm către produse mult mai hrănitoare, capabile să mențînă optim nivelul pielii de hidratare.

În principiu, sfaturile ce tin de îngrijirea pielii sunt aceleași. Demachierea corectă, exfolierea, hidratarea și aplicarea măștilor sunt câțiva pași care nu ar trebui să lipsească din rutina ta. Diferențele intervin atunci când vine vorba despre produsele folosite, deoarece temperaturile foarte scăzute, vântul și umiditatea ridicată, duc la uscarea, deshidratarea și iritarea pielii.

Pentru că discutăm despre temperaturi scăzute, pe timp de iarnă îți recomand să introduci în rutina ta un balsam demachiant. Rolul sau este foarte important, deoarece acesta ajută la  consolidarea stratului exterior de protecție al epidermei și creează un film de protecție ce menține lipidele în piele. Demachierea și exfolierea sunt doi pași extrem de importanți pentru tenul tău. Având în vedere faptul că deja optăm pentru un demachiant pe bază de ulei și creme mult mai hidratante pe timp de iarnă, procesul de exfoliere poate avea loc la un interval de o săptămână, chiar o săptămâna și jumătate, folosind produse ușor abrazive.

Pentru a degresa tenul, îți sugerez o loțiune tonică, însă evită produsele care conțin alcool, deoarece acestea usucă tenul și provoacă senzația de piele care strânge. Vichy Purete Thermale conține glicerină și apă termală Vichy, și nu are in compoziție alcool și parabeni.

Pielea ta îți va mulțumi dacă alegi să o îngrijeșți folosind o cremă intens hidratantă și nutritivă. De preferat sunt cremele grase, pe bază de lipide și uleiuri naturale, deoarece aceste ingrediente acționează că o barieră de protecție împotriva factorilor externi. Nu uita de zona ochilor, care are nevoie de la fel de multă atenție.

Seara, înainte de culcare, demachierea este obligatorie. Recomandarea mea este să folosești seara și un ser care acționează în beneficiul tenului tău, deoarece știm cu toții că pielea se reface cel mai bine în timpul  nopții. Uleiul-în-ser L’Occitane Imortelle Reset conține trei ingrediente active din plante și are două texturi inovative care se topesc perfect pe pielea ta, prevenind apariția liniilor fine. Acesta conferă tenului hidratarea de care are nevoie, alături de un aspect luminos.

Și, bineînțeles, nu puteam uita de mășți. În ciuda programului încărcat, găsește-ti 15 minute doar pentru tine și aplică de două ori pe săptămână o mască hidratantă. In situatiile de urgenta, atunci candd tenul tau are nevoie de un boost de hidratare si vitalitate, aplica masca S.O.S. Moisturizing Hydro-Mask de la Collistar.