O nouă expoziție de artă: Baroque ǁ Urban – De la baroc la neo-baroc

fikl

Dacă te pasionează arta și ai cum să ajungi prin Timișoara în următoarele săptămâni, avem pentru tine o propunere extrem de interesantă: expoziția Baroque ǁ Urban, o fascinantă retrospectivă a acestui stil.

Organizat de Muzeul de Artă din Timișoara și Fundația Herczeg, BaroqueǁUrban este un proiect pilot pentru muzeele din România și marchează un itinerariu complex, pornind de la colecția de baroc imperial, trecând în prezent, prin picturile monumentale ale pictorului Gheorghe Fikl și proiectând o posibilă versiune a viitorului baroc, într-un dark room experimentarium, un concept al artistei franceze Josepha Blanchet.
josephine

Primul segment al expoziției De la baroc la neo-baroc, organizată în cadrul proiectului Baroque ||Urban, va aduce în prim plan moștenirea barocă a Timișoarei cu obiecte de colecție ale Muzeului de Artă din Timișoara și din colecția personală a familiei Herczeg. 

Al doilea segment al expoziției îl aduce în prim plan pe unul dintre cei mai apreciați artiști contemporani, timișoreanul Gheorghe Fikl, într-un melanj inedit de istorie, artă și instalație digitală, reprezentând o aplicație a unei forme moderne de coagulare a trei dimensiuni importante ale dezvoltării orașului (trecut, prezent, viitor).

Expoziția este, așadar, axa trecut-prezent-viitor și aduce în prim plan unul dintre cei mai apreciați artiști contemporani, Fikl fiind unul dintre reprezentanții de top ai stilului neo-baroc. Lucrările lui Fikl se găsesc și în colecțiile private ale unora dintre cele mai importante case regale din Europa, chiar și în cea a Prințului Charles de Wales, care deține două lucrări ale artistului.

Prin acest proiect, timișorenii vor descoperi un nou concept de sinergie a artelor, însă Baroque ||Urban contribuie și la creșterea imaginii orașului, un aspect important pentru candidatura sa la titlul de capitală culturală europeană, venind cu un mod special de percepție a artei contemporane de către publicul larg.

Expoziția De la baroc la neo-baroc se va desfășura la Muzeul de Artă din Timișoara, între 23 iulie și 23 septembrie 2016, iar mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

Vernisajul expoziției va avea loc în 23 iulie, ora 19.00, în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara.

Categorii Lifestyle