O noapte la Versailles – Celebrul palat care a aparținut regilor Franței, transformat în hotel

Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle

Palatul Versailles are mai nou valență de hotel, pe lângă muzeu, după ce o aripă a obiectivului istoric și turistic a fost renovată și adaptată pentru oaspeții cu dare de mână.

Pentru prima dată în ultimele secole, oamenii obișnuiți pot înnopta la Palatul Versailles, reședința regilor Franței, în hotelul proaspăt inaugurat Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle. 

Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle

În urmă cu câțiva ani, brandul care se ocupă de bunurile de lux Airelles a cumpărat drepturile de folosință ale unei clădiri abandonate de pe domeniul Versailles, pentru a o transforma în hotel. Construită în 1681 cu scopul de a servi drept casă ducală, spațiul este o extensie a aripii de sud a palatului și are acces direct către oranjerie, iar în cea mai mare parte a secolului al 18-lea a servit drept sediu al ministrului de finanțe.

Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle

Misiunea Airelles este unică în peisajul industriei hoteliere, deoarece nu numai că și-a propus să renoveze o clădire cu o semnificație atât de adâncă, ci și să reconstituie farmecul istoric, aproape dispărut în secolul 21.

Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle

Noul hotel de pe domeniul Versailles – Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle și-a deschis porțile pe 1 iunie, iar oaspeții vor fi întâmpinați de spectrul opulenței sfârșitului de secol 18, reprezentat de Ludovic al XVI-lea și de cel al lui Marie Antoinette. Designerii au decorat spațiul la inspirația oferită de moda anului 1788, când Marie Antoinette a renovat Micul Trianon, reședința ei privată în care a locuit alături de copiii ei.

Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle

Renovarea și transformarea aripii de la Versailles în hotel a fost atent supravegheată de un comitet cultural francez, iar o mică armată de artizani și de meșteri pricepuți au lucrat la renovarea spațiului, care s-a întins pe o perioadă de patru ani. În tot acest timp, designerii au căutat antichități originale cu care să decoreze spțiul, iar 90% din mobilă și obiectele de decor din hotel sunt originale și aparțin sfârșitului de secol 18.

Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle

Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle dispune de 14 apartamente, fiecare decorat într-un mod diferit, iar hotelul adăpostește și un restaurant care poartă semnătura lui Alain Ducasse, renumit chef cu stele Michelin, un spa Valmont și piscină interioară (singurul element care aparține modernității). Totuși, piesa de rezistență a locului este faptul că oaspeții se bucură în voie de spațiul de la Versailles imediat ce se închid porțile pentru turiști.

Foto: RENEE KEMPS, Airelles.com

Categorii Lifestyle