O lume închisă într-o fotografie Polaroid

polaroid 1

Am fost mereu fascinată de fotografiile Polaroid. De capacitatea lor de a surprinde momentele instant, de culorile care se dezvelesc în câteva secunde și… neputința (amuzantă) de a retușa ceva, orice, ca la o fotografie digitală. „Lumea închisă într-o fotografie Polaroid este un țărm nestăvilit de emoție și o poveste cu o viață proprie secretă, în culori calde pe care nu ne mai săturăm să le privim pentru că descriu o lume precum cele care ne apar în vise”, spunea poeta și prozatoarea Nora Iuga la întâlnirea cu Romanian Polaroid Photographers, în 2015. Și cred că nu există o descriere mai bună.

Prin urmare, nu puteam să nu vă prezint cea mai cool expoziție care va fi expusă, în București, între 15 și 22 august, la galeria Musette KUBE, „Emotion in Motion”, prezentată de Romanian Polaroid Photographers.

Prima dată la București, după ce a trecut prin mai multe orașe din lume, „Emotion in Motion” înseamnă, până la urmă, 9 artiști români și 3 invitați străini ce vor expune între 15 și 22 august 2016 la KUBE Musette, pe Calea Victoriei 114 din București. Respectiv, Matei Branea, Anton Roland Laub și Ioana Cristina Casapu (Berlin), Cosmin Bumbuț, Ina Ionescu, Barna Nemethi și Andrei Nico (București), Horia Brebeneanu (Manchester), Irina Măgurean (Cluj), Sven Van Driessche (Belgia), Andres Aguilar Caro (Spania) și Rachel Frank (SUA).

Expoziția beneficiază de o instalație interactivă proiectată de MOFT (www.moftplus.com), produsă cu sprijinul atelierului Parametric Fab (www.parametricfab.ro). MOFT este o inițiativă de design ce promovează atitudini și opinii relaxate despre interior, arhitectură și obiect, propunând un produs de uz comun fie el serviciu sau lucru cu nuanțe și înțeles.

Romanian Polaroid Photographers s-a născut în mai 2015 ca un index fotografic dedicat pasionaților de film instant din România și din jurul lumii. www.polaroids.ro este o capsulă despre magie, inspirație și storytelling prin puterea unor imagini vibrante, fără vârstă și care poartă mai departe nostalgia generațiilor de artiști care au iubit acest format fotografic greu de uitat. Fondat de Ioana Cristina Casapu și Dragoș Mălăescu, proiectul este o poveste de dragoste cu unul dintre cele mai frumoase formate de film analog existente și un tribut adus artiștilor Andy Warhol, Andrei Tarkovsky sau Helmut Newton.

Proiectul Emotion In Motion este realizat cu sprijinul F64 (www.f64.ro).

Vernisaj: 17 august, ora 19.00, KUBE Musette, Calea Victoriei 114, București. Eveniment Facebook, AICI. 

Categorii Lifestyle