O linie sustenabilă de pantofi sport care promovează reducerea poluării cu plastic

Din ce în ce mai multe branduri internaționale dezvoltă politici, proiecte și programe prin care încearcă atât prin producțiile propri să aibă un imapct cât mai mic asupra mediului, dar și să își educe publicul pentru a le urma exemplul. Unul dintre cele mai populare astfel de branduri este Adidas, care tocmai a lansat o linie de pantofi sport al cărei mesaj este clar: reducerea poluării cu plastic!

Industria fashion este a doua cea mai poluantă industrie din lume. Dacă nu îți vine să crezi, află, de exemplu, câte tone de apă se folosesc pentru fabricarea unui singur tricou sau pentru o singură pereche de jeans. Statisticile îngrijorătoare au determinat multe branduri să adopte o atitudine sustenabilă, responsabilă, pentru propriile producții, dar și să își obișnuiască publicul să îmbrățișeze un astfel de stil de viață – The truth is that these shoes alone will not save the planet!

O linie sustenabilă de pantofi sport: Mai puțin plastic în natură!

Dacă în cazul pieselor vestimentare te-ai obișnuit cât de cât cu etichetele verzi „Join life”, „Recycled” sau „Conscious”, în cazul pantofilor poate că situația ți se pare puțin mai complicată. Află că și aici ai de unde alege. Mai ales că unul dintre cele mai populare și apreciate branduri de sport din lume tocmai a lansat o colecție al cărei mesaj este clar: reducerea poluării cu plastic!

Adidas Originals a lansat Clean Classics, adică linia de modele emblematice, cu design nou menit să reducă impactul brandului asupra mediuli. Primegreen este la baza acestei linii, adica o serie de materiale ultra-performante, alcătuită din minimum 50% conținut reciclat. Primegreen și colecția Clean Classics revoluționează convențiile de producție, folosind 70% materiale reciclate pentru partea superioară, precum și cauciuc regenerabil și recuperat pentru tălpi. Tălpile sunt fabricate dintr-un compus sustenabil, 90% cauciuc natural și 10% cauciuc reciclat. Cauciucul natural este o resursă regenerabilă, extrasă din arbori de cauciuc. Iar cel mai interesant detaliu, din punctul nostru de vedere, este că șireturile sunt realizate din hârtie. 

Clean Classics include Stan Smith, Superstar, Continental 80, Top Ten, SC Premiere, Supercourt și Superstar Bold, toate modelele fiind refăcute pentru 2020.

Foto: PR