O insulă plutitoare din PET-uri a fost proiectată de o firmă londoneză de arhitectură

O insulă plutitoare în largul coastelor a fost proiectată de o celebră casă de arhitectură londoneză, cu ajutorul unor saci de plastic colectați din apele Oceanului Indian.

Planul este ca pungile din plasă cu obiecte recuperate, de la sticle până la anvelope, să fie țesute împreună pentru a crea un depozit de deșeuri plutitoare. Acesta va fi ancorat pe fundul oceanului, în timp ce nisipul și nămolul se vor depune deasupra. Proiectul se înscrie în tendințele de design ale acestui an, ce țin de sustenabilitate și atenția pentru mediul înconjurător.

Ideea le-a venit inițiatorilor proiectului după ce peste 400 de milioane de fragmente de plastic au fost găsite pe un mic grup de insule izolate din Oceanul Indian. Este vorba despre Insulele Cocos, ale Australiei, considerate a fi ultimul pământ australian nealterat de om. Plajele sunt acoperite de PET-uri, tacâmuri de unică folosinţă, pungi şi paie de băut, aproape un milion de papuci şi 400.000 de periuţe de dinţi, așa că ecologiștii s-au gândit să le folosească într-un mod constructiv.

Structura acestei insule futuriste ar avea, de asemenea, o parte de filtrare a peturilor din apă. Designul inovator și futurist este realizat de arhitectul londonez Margot Krasojević.

FOTO: Hepta

Categorii Lifestyle