O firmă românească a creat două concepte sustenabile de hoteluri plutitoare, pentru Delta Dunării

În contextul posibilității creșterii nivelului apei ca urmare a schimbărilor climatice, dar și a nevoii de a crește respectul față de mediu, o companie românească de arhitectură navală propune două concepte de hoteluri plutitoare pentru Delta Dunării. Hotelurile sunt construite cu materiale sustenabile, au energie regenerabilă (de la panouri solare) și sunt disponibile în varianta de propulsie hibridă.

Flotelul (hotelul plutitor) este cea mai nouă tendință în turismul sustenabil și are potențial să devină noua normă pentru turismul din Delta Dunării. GLO Marine, o companie românească de arhitectură navală propune două concepte de hoteluri plutitoare de 4 stele destinate operatorilor turistici din Delta Dunării sau din alte zone cu apă din România.

Hotelurile au o lungime de aproximativ 40 m și o lățime de 9.5 m și pot acomoda până la 28 de pasageri și un echipaj permanent de 4 persoane. Ambele concepte au pe puntea principală 12 camere duble cu baie proprie (16 mp) și un apartament cu două camere pentru 4 pasageri (36 mp). Toate camerele au balcon, smart furniture și console pentru controlul luminilor, televizorului și aerului condiționat. Pe puntea intermediară se află un restaurant cu terasă, iar pe cea exterioară sunt amenajate un bar, două jacuzzi, zona de șezlonguri și zona de lounge.

Caracteristici sustenabile la hoteluri plutitoare:

  • Pot fi relocate în funcție de necesități, ceea ce înseamnă că nu afectează mediul așa cum ar face-o o construcție permanentă.
  • Folosesc energii regenerabile – solare, eoline și geotermale.
  • Au sisteme proprii de reciclare a deșeurilor.

Sunt construite din module, cu impact minim asupra mediului. Citește mai mult aici!