O călătorie inspirațională cu metroul: Coborâm la prima

Fiecare dintre noi a călătorit măcar o dată cu metroul, unii mai atenți și mai curioși la cei din jur, alții mai grăbiți și mai absorbiți de gânduri și probleme: Ce iese când descoperim poveștile celor pe lângă care trecem zi de zi?    Coborâm la prima este o poveste inspirațională despre natura umană și despre comportamentul în situații de criză, dar și despre cum poți descoperi cu adevărat pe cineva dacă ai timp să-l asculți.

Totul  începe cu un metrou  care se oprește între stații, în dimineața după incendiul din clubul Colectiv. Fiecare în drumul său, călătorii încep să interacționeze. Interacțiunea călătorilor este  mesajul pe care regizorul Tedy Necula și scenarista Alexandra Axinte îl transmit: Suntem străini până când ceva ne aduce împreună. Dacă ne deschidem, observăm că avem ce împărtăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese modificat, în felul său.

Percepțiile cad atunci când ne dăm voie să vedem dincolo de aparențe. Personajele din metrou au povești diverse, completând parcă destinele celorlalți. Un preot ascuns, un pușcăriaș, trei studenți și multe alte tipologii, conturează personajele filmului.

Tedy Necula a reușit să adune în distribuția acestui film unii dintre cei mai îndrăgiți actori români, printre care se numără: Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru și Tudorel Filimon.

„ Este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume. Sunt pvești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii dintre noi..”  – regizorul Tedy Necula

“Coborâm la prima a fost o provocare rară. Am început acest proiect cu Tedy în urmă cu câțiva ani și l-am lăsat la dospit, fiind amândoi convinși că se poate mai mult. Acum doi ani am reluat călătoria și, după câteva luni intense de lucru, am reușit să-l aducem unde doream. Nu e ușor să spui o poveste a cărei acțiuni se desfășoară în același spațiu, în timp real, cu personaje diverse, a căror destine se intersectează pentru prima dată. Însă aici este măiestria în storytelling.” – scenarista  Alexandra Axinte

Dan Murzea & Tomas Ghela

Producția este așteptată în cinematografe din 30 octombrie, iar în București filmul rulează în următoarele cinematografe: Cine Globe, MoviePlex, Grand Cinema & More, Cinema City Sun Plaza, Cinema City AFI Cotroceni, Hollywood Multiplex.