Noutățile lunii octombrie: filme și seriale noi la TV și pe platformele de streaming

O nouă lună de toamnă, titluri noi pentru octombrie, numai bune pentru sesiunile de bingeing din acest sezon. Iată care sunt filmele și serialele de pe lista noastră de must-see. 

Netflix

Emily in Paris – Din 2 octombrie la Netflix

Doza de escapism din octombrie este asigurată de Emily in Paris, noul serial produs de Darren Star, creatorul fenomenului Sex and the City, așa că ne putem aștepta la mult glamour, situații pline de umor, dar și cadre din superbul Paris. Povestea se învârte în jurul lui Emily (Lily Collins), o ambițioasă directoare de marketing în vârstă de douăzeci și ceva de ani, din Chicago, care primește jobul ideal în Paris, unde o așteaptă o viață plină de aventuri, dar și nenumărate provocări cauzate de diferențele culturale. 

The Haunting of Bly Manor – Din 9 octombrie la Netflix

Putea să lipsească un titlu horror din grila de programe Netflix pentru octombrie? Evident că nu putea. În prag de Halloween, creatorii serialului The Haunting of Hill House ne prezintă următorul capitol al antologiei bazate pe povestirile cu fantome ale lui Henry James, intitulat The Haunting of Bly Manor. Misterele, decesele suspecte și întâmplările tulburătoare nu lipsesc nici de această dată. 

Social Distance – Din 15 octombrie la Netflix

Un serial adaptat vremurilor pe care le trăim, Social Distance este o antologie tragicomică filmată în izolare, care ne arată laturile sumbre și amuzante ale încercării unor oameni de a păstra legătura când păstrează distanța.

The Trial of the Chicago 7 – Din 16 octombrie la Netflix

Scris și regizat de Aaron Sorkin (Moneyball, The Social Network), The Trial of the Chicago 7 este o poveste inspirată din fapte reale. Ceea ce trebuia să fie un protest pașnic la Convenția Națională a Partidului Democrat din 1968 s-a transformat într-o confruntare violentă cu poliția și Garda Națională. Organizatorii protestului, printre care Abbie Hoffman (Sacha Baron Cohen), Jerry Rubin (Jeremy Strong), Tom Hayden (Eddie Redmayne) și Bobby Seale (Yahya Mateen II), au fost acuzați de conspirație în vederea incitării la revoltă, iar procesul care a urmat a fost unul dintre cele mai mari și notorii din istoria Statelor Unite. 

The Alienist: Angel of Darkness – Din 22 octombrie la Netflix

Continuare a primului sezon The Alienist, Angel of Darkness reia aventura protagoniștilor după un an. Acum, Sara (Dakota Fanning) își conduce propria agenție de detectivi, iar misiunea sa este să o găsească pe fiica răpită a consulului general spaniol.

Rebecca – Din 22 octombrie la Netflix

În regia lui Ben Wheathley, inspirat de romanul omonim al lui Daphne du Maurier, Rebecca este un thriller psihologic care promite să te țină cu sufletul la gură. După scurta ei poveste de iubire în Monte Carlo alături de Maxim de Winter (Armie Hammer), un văduv chipeș, o tânără proaspăt căsătorită (Lily James) ajunge la Manderley, conacul impozant al noului ei soț, o locuință situată pe coasta Angliei, unde aceasta descoperă că trebuie să lupte împotriva fantasmei primei soții a lui Maxim, Rebecca.

Move – Din 23 octombrie la Netflix

Pasionat de dans? Atunci trece pe lista de must-see și acest titlu și descoperă-i pe genialii dansatori și coregrafi care influențează arta dansului în întreaga lume, într-un nou serial documentar.

HBO

Beartown – Din 18 octombrie la HBO GO

O producție HBO Nordic, explorează o poveste plasată într-un orășel suedez din mijlocul sălbăticiei, unde hocheiul se numără printre cele mai importante lucruri pentru locuitori. Ziua semifinalei din campionat, mult așteptată de toată lumea, este și cea în care are loc un act de violență cumplită, în urma căruia o fată este traumatizată, iar orașul devine tot mai agitat.

The Undoing – Din 26 octombrie la HBO GO

Unul dintre cele mai așteptate titluri ale toamnei, bazat pe bestsellerul You Should Have Known, scris de Jean Hanff Korelitz, The Undoing este un must-see. Miniseria îi are în prim-plan pe soții Grace și Jonathan Fraser (Nicole Kidman și Hugh Grant), care trăiesc exact așa cum și-au dorit dintotdeauna. Peste noapte, însă, o prăpastie se deschide în viețile lor: o moarte violentă și un lanț de revelații oribile. Lăsată în urmă în ruinele unui dezastru care încă se propagă, și asta în văzul publicului, îngrozită de toate modurile în care nu a reușit să asculte de propriile sfaturi, Grace trebuie să-și construiască o viață nouă pentru copilul său (Noah Jupe).

AXN

Alex Rider – Primul sezon va fi disponibil din 6 octombrie, marțea, de la ora 23, la AXN

Bazat pe volumul „Point Blanc”, cea de-a doua carte din seria Alex Rider scrisă de Anthony Horowitz, care a fost vândută în peste 20 milioane de exemplare la nivel global, serialul urmărește povestea lui Alex (Otto Farrant), un adolescent din Londra care a fost instruit, fără să știe, pentru lumea periculoasă a spionajului încă din copilărie. Forțat să investigheze moartea unchiului său și ce legătura are aceasta cu asasinatul a doi miliardari, Alex acceptă fără vreo tragere de inimă să își asume o nouă identitate și merge sub acoperire într-un internat izolat, în munți, numit Point Blanc. Din distribuție face parte și Ana Ularu, în rolul decanului de la Point Blanc. 

Lincoln Rhyme – The Hunt for the Bone Collector – Primul sezon e disponibil din 26 octombrie, lunea, de la ora 22, la AXN

Bazat pe bestsellerul internațional semnat de Jeffrey Deaver, serialul urmărește povestea lui Lincoln Rhyme (Russell Hornsby), fost detectiv NYPD și geniu criminalistic, pe care un accident grav, cauzat de un criminal în serie, supranumit Colecționarul de oase, l-a obligat să renunțe la munca de teren. Când Amelia Sachs (Arielle Kebbel), o tânără ofițer, pornește pe urmele celebrului criminal, Rhyme găsește în ea partenerul perfect.

Foto: Netflix

Categorii Lifestyle