Noua generație de IT bags, pe cale să devină accesorii iconice

hepta_2306229

Hermès Birkin, Louis Vuitton Alma, Lady Dior, Fendi Baguette, Chanel 2.55… Toate sunt genţi ce au devenit, de-a lungul timpului, iconice. Eleganţa lor atemporală asigură faptul că vor rămâne accesorii clasice încă multă vreme de acum înainte, însă mai jos poţi afla care sunt cele mai noi poşete IT, ce par a le călca pe urme, fiind pe cale să devină, la rândul lor, legendare.

Gucci Dionysus

gucci

De când a preluat rolul de director creativ la Gucci, Alessandro Michele a produs nenumărate piese-fetiş, de la rochii strălucitoare şi până la tricotaje granny chic. Stilul maximalist, punctat de broderii, patchuri de paiete, aplicaţii multicolore şi aer general de poveste se extinde şi în cazul accesoriilor. Cea mai populară geantă creată de Michele este, fără îndoială, modelul Dionysus. E printre cele mai fotografiate accesorii de la Săptămânile Modei încă din toamnă 2015, când a fost lansată, iar varianta cu monograma Gucci se încadrează în noul trend al revenirii logo mania. Îşi trage numele de la zeul grec Dionysus, care s-a transformat în tigru pentru a putea transporta o nimfă peste un râu, iar referinţă se traduce prin închizătoarea genţii marcată cu două capete de tigru.

Gucci Dionysus a fost lansată în sezonul toamnă 2015.

Preţul variază între 1.800 euro şi 4.500 euro.

Louis Vuitton Petite Malle

lv

Vorbeam aici despre cum accesoriul care a produs cel mai mare hype la cea mai recentă defilare Louis Vuitton a fost carcasa de smartphone modelată după poşeta Petite Malle, însă cea din urmă rămâne totuşi un accesoriu iconic şi extrem de popular în ultimele sezoane. Nicolas Ghesquière a introdus această poşetă inspirată de un element signature al casei, cuferele de călătorie, odată cu prima să colecţie pentru Louis Vuitton. De atunci, Petite Malle este reinventată în fiecare sezon în reiterări noi, variind în culoare şi material pentru a acompania tematică fiecărei noi colecţii ale casei de modă franceze.

Louis Vuitton Petite Malle a fost lansată în sezonul toamnă 2014.

Preţul variază între 4.700 euro şi 38.800 euro.

J. W. Anderson Pierce

jw-anderson

În ton cu alura gotică a multora dintre colecţiile pentru iarnă 2016 (Alexander Wang, Rodarte, sau Marc Jacobs, printre altele), J. W. Anderson a creat o alternativă pentru cele ce nu îşi doresc un piercing, dar care vor să împărtășească feelingul gotic – geanta Pierce. Realizată din piele, cu un design simplu şi minimalist, geanta include un piercing metalic supradimensionat, fiind un exemplu perfect de echilibru între aerul clasic şi o doză de rebeliune. Vine în numeroase opţiuni de culori şi în trei dimensiuni.

J. W. Anderson Pierce a fost lansată în sezonul toamnă 2016.

Preţul variază între 830 euro şi 1.540 euro.

Loewe Puzzle

puzzle-bag

Pe lângă geanta Pierce pe care a creat-o pentru brandul omonim, J. W. Anderson (care se întâmplă să fie de asemenea directorul creativ al Loewe) a mai creat un hit absolut în materie de accesorii – geanta Puzzle. Motivul pentru care este atât de îndrăgită are de-a face cu construcţia inedită – din unele unghiuri, pare o poşetă structurată, iar din altele, un model slouchy extrem de casual. Geanta Puzzle a creat o frenezie în cadrul companiei spaniole, crescând vânzările brandului cu 90% imediat după lansarea sa. În mod surprinzător, cele mai populare variante de culoare în care este vândută nu includ negrul. Stone Blue, Tan şi Coral sunt cele mai de succes nuanţe.

Loewe Puzzle a fost lansată în sezonul primăvară 2015.

Preţul variază între 1.790 euro şi 2.570 euro.

Foto: hepta.ro