Noile reguli ale denimului

hepta_2303167

Nu se poate spune că denimul a încetat vreodată să fie în vogă. De când a devenit popular în anii ’40, şi până în prezent, a fost reinventat în fel şi chip, astfel încât a reuşit să îşi păstreze farmecul şi relevanţa, piesele din denim numărându-se printre elementele-cheie atât ale garderobei feminine, cât şi ale celei masculine.

Conform direcţiilor creionate de designeri, sugerate în cadrul show-urilor pentru sezonul toamnă/iarnă 2016-17 (care se apropie cu paşi repezi), iată care sunt noile reguli” ale denimului:

BACK TO BASICS

Colecțiile toamnă/iarnă 2016-17 Claudia Li, Motohiro Tanji, Desel Black Gold
Colecțiile toamnă/iarnă 2016-17 Claudia Li, Motohiro Tanji, Desel Black Gold

În primul rând, în ceea ce priveşte pantalonii, poţi spune adio perechilor de skinny jeans pe care le mai ai prin garderobă. Apusul siluetelor strâmte se anunţă de ceva vreme, iar de câteva sezoane încoace deja, jeanşii în vogă (şi care urmează să fie în tendinţe destulă vreme de acum înainte, aşa că nu ezita să îi achiziţionezi) sunt cei cu siluete relaxate, confortabile. Jeanşii clasici, precum cei Levi’s din anii ’50, modelele stil culotte, boyfriend, mom (cei cu talie înaltă, stil anii ’90), sunt stilurile în care merită să investeşti.

MONSTER DENIM

FotorCreated3
Colecțiile toamnă/iarnă 2016-17 Moschino, Dondup, Stella McCartney

Fie că este vorba despre rupturi, tivuri destrămate sau decupaje (mai mult sau mai puţin vizibile), piesele distressed sunt extrem de în vogă. Dacă preferi ceva subtil, poţi opta pentru o pereche de jeanși sau o rochie cu mici detalii ripped, precum cele din colecția Moschino, iar pentru un statement de efect, mergi pe o piesă accent, precum o rochie din denim încorsetată, ca cea semnată Stella McCartney, ori o piesă cu decupaje multiple precum cele găurite, semnate Dondup.

IN BLOOM

Colecțiile toamnă/iarnă 2016-17 Manish Arora, Miu Miu, Blumarine
Colecțiile toamnă/iarnă 2016-17 Manish Arora, Miu Miu, Blumarine

Broderiile aplicate pe denim sunt deja în tendinţe de câteva sezoane, iar dacă ai fost curioasă să te uiţi peste instantaneele de street style de la cele mai recente Fashion Weeks, precis ai observat că jachetele din jeans brodate se regăsesc în garderoba multor street style stars. Într-un contrast dulce şi de efect, broderiile florale, delicate, sunt cele predominante, creând o antiteză între aerul feminin al florilor şi rigiditatea materialului pe care se regăsesc.

DEMI DENIM

Colecțiile toamnă/iarnă 2016-17 Miu Miu, Chanel, Acne Studios
Colecțiile toamnă/iarnă 2016-17 Miu Miu, Chanel, Acne Studios

Designerii au îndrăgit într-atât denimul încât, pentru sezonul ce urmează, l-au alăturat unui întreg arsenal de alte materiale, însă nu sub forma unor piese din denim asortate altora din materiale contrastante, ci într-o manieră diferită şi surprinzătoare. Astfel, în colecţiile pentru toamnă ai să găseşti piese în care denimul face pereche cu satinul sau cu dantela brodată (Miu Miu), cu tweed-ul (Chanel), sau cu pielea (Acne Studios).

CUFF IT UP

Colecțiile toamnă/iarnă 2016-17 Balenciaga, Blumarine, Claudia Li
Colecțiile toamnă/iarnă 2016-17 Balenciaga, Blumarine, Claudia Li

Dacă la un moment dat era cool să îţi întorci tivurile pantalonilor, astfel încât să fie vizibil interiorul în partea de jos, acum jeanşii vin deja cu partea inferioară arătând ca şi când ar fi suflecată într-adins – subtil (precum în colecţia Balenciaga), stil anii ’60 (precum la Blumarine), sau cu un twist inedit, sub forma pliurilor origami (precum la Claudia Li).

Completează-ți garderoba cu cele mai cool și în vogă piese din denim – toate pot fi achiziționate online, cu numai câteva click-uri mai jos.

SHOP THIS STORY: