Experiența Nissan Micra: o mașină pe care vei vrea să o conduci și tu!

Dacă mă întrebi pe mine, o fată care conduce mai mult prin oraș (cred că o porțiune de Transfăgărășan rămâne cel mai complicat drum pe care am condus în cei aproape șapte ani de când am permis), o să îți spun că noul Nissan Micra e o mașină genială. Și că mi-aș cumpăra-o chiar și mâine (bine, nu chiar mâine, pentru că se lansează în România abia în luna martie, așa că mai avem un pic de așteptat). Dar sunt sigură că nu doar eu îți voi spune acest lucru: noul Micra nu dezamăgește deloc și, în scurt timp, toată lumea se va convinge de performanțele sale.

Probabil știi deja că, de regulă, scriu despre filme, vacanțe și muzică, așa că nu te aștepta de la mine să îți înșir aici o sumedenie de informații și detalii tehnice și să te las să te descurci cu ele. În schimb, o să îți povestesc despre experiența mea cu Nissan Micra, o mașină ajunsă la a cincea generație, și despre toate lucrurile care mi-au plăcut la ea.

Și o să încep cu unul dintre lucrurile de care cred că toată lumea ține cont atunci când alege o mașină: designul. Noul Micra arată foarte interesant, este bine proporționat, după cum îmi place mie să spun atunci când vorbesc despre dimensiunile diverselor lucruri. Are 3.999 mm lungime, 1.743 mm lățime și 1.455 mm înălțime și promite să fie unul dintre cele mai cool modele din clasa mică. Mașina arată foarte bine pe șosea și asta grație designului și culorilor care o scot cumva din tipare (ai de ales dintr-o paletă de zece culori: Ivory, White, Platinum Silver, Gunmetal Grey, Enigma Black, Energy Orange, Passion Red, Pulse Green și Power Blue). Pentru mine, Power Blue este de departe una dintre cele mai frumoase nuanțe pe care le-am văzut la o mașina, dar sunt convinsă că și Passion Red, Energy Orange și modelele personalizate (pentru că DA, noul Nissan Micra poate fi personalizat atât la interior, cât și la exterior) vor face ravagii.

Din punctul meu de vedere, noul Micra este un model care se conduce foarte ușor și care se poate strecura cu ușurință oriunde și oricând, mai ales la orele de vârf din oraș (eu l-am condus pe o șosea destul de generoasă din Dubrovnik, dar am încredere în potențialul său și pe străduțele înguste). Mai mult decât atât, toată tehnologia în care e „îmbrăcat” noul Nissan Micra mi s-a părut genială. Genială pentru un om care nu știe să parcheze impecabil. Ca mine. De exemplu, Intelligent Around View Monitor este un sistem care utilizează camerele din fața și din spatele mașinii pentru a-ți oferi o imagine de sus a mașinii, iar treaba asta ajută enorm la parcare. În plus, trebuie să menționez aici, ca o mioapă responsabilă ce sunt, și opțiunea High Beam Assist, care, atunci când e activată, crește intensitatea farurilor pentru a-l ajuta pe șofer să vadă mai bine pe timp de noapte. Noul Nissan Micra pune un accent foarte mare pe siguranță, dovadă că mașina dispune și de Intelligent Emergency Braking, un sistem de frânare automată, care poate detecta chiar și prezența pietonilor, ajutând mașina să prevină un impact.

Iar dacă faci parte din categoria oamenilor care adoră să asculte muzică la volan, în mod sigur îți va plăcea sistemul audio BOSE Personal, care îi oferă șoferului experiența sunetului la 360 de grade datorită celor două boxe integrate în tetieră. Întregul sistem are șase boxe, muzica se aude grozav cu ajutorul său și mărturisesc că, pentru mine, BOSE Personal este un mare, mare plus al mașinii.

Nissan Micra este o mașină pentru Europa, perfectă pentru oraș și nu numai, iar dacă încă nu te-am convins că trebuie să o descoperi și tu, poate că datele tehnice de mai jos o vor face.

Număr de locuri: 5
Număr de uși: 5
Volumul portbagajului: 300 de litri (mai mult decât suficient pentru zeci de pungi de shopping sau valize de vacanță)
Cutie de viteze: manuală (5 viteze)
Viteză maximă: 175 km/h
Standard de emisie: EURO6

Foto: Nissan

Categorii Lifestyle