„Niciodată o destinație, mereu o călătorie” – Ultima colecție a designerului Kim Jones pentru Louis Vuitton

Colecția Louis Vuitton menswear toamnă/iarnă 2018 este ultima sub direcția creativă a lui Kim Jones. Designerul, care a anunțat cu numai câteva zile înainte de show că își va părăsi postul de director artistic al liniei masculine LV, pe care l-a ocupat începând cu 2011, a ales să își marcheze despărțirea de labelul francez printr-o colecție care încapsulează perfect ADN-ul companiei.

La baza brandului Louis Vuitton stă ideea de explorare, de călătorie – la urma urmei, compania a pornit cu vânzarea valizelor și genților de voiaj. Iar colecția menswear t/i 2018 este un overview al întregului glob pământesc.

„Este despre haine care se pot schimba, despre materiale care călătoresc pe corp, care se transformă. Este despre descoperirea noului. Un voiaj constant”. Așa descrie Kim ultima sa colecție pentru Louis Vuitton.

Printurile sunt inspirate din toate colțurile lumii – de la celebrul val de la Kanagawa și până la reproduceri ale unor fotografii surprinse din elicopter deasupra Kenyei. Referințele vin din Vestul Sălbatic (ideea de rodeo este evocată prin intermediul pantalonilor scurți ankman purtați peste colanți) și merg până în Orientul Îndepărtat Rus (evocat prin intermediul blănurilor patchwork ce amintesc de iernile Siberiene).

Trecutul este omagiat în mod subtil, via printului cu monograma celebră a companiei, și este îmbinat cu prezentul și viitorul prin intermediul faptului că iconicul imprimeu este redat pe piese de streetwear/sportswear.

Piesele de hardware sunt realizate din titaniu – un detaliu ce oferă colecției o tușă de lux necomplicat, modern, iar elementele-semnătură ale casei – piesele din piele – sunt reiterate în diverse noi abordări, păstrând totuși aerul clasic.

„Niciodată o destinație, mereu o călătorie”. Kim Jones rămâne în istoria Louis Vuitton nu numai grație succesului pe care l-a adus companiei (iconica colaborare cu brandul Supreme, care este cât se poate de relevantă chiar și azi, s-a întâmplat sub cârma lui), ci și pentru perspectiva mereu fresh pe care a imprimat-o colecțiilor pe care le-a creat de șapte ani încoace.

Kim Jones, despre decizia de a le invita pe Naomi Campbell și Kate Moss să defileze în cadrul show-ului menswear LV: „A fost un semn de multumire si o referinta directa la Marc Jacobs la inceputul anilor 2000, pentru ca el este cel care mi-a oferit oportunitatea de a crea pentru Louis Vuitton.”

Foto: Louis Vuitton