Nice to Meet You! Text by Andreea Esca

andreea esca

M-a întrebat de curând o jurnalistă ce cred eu că este cel mai important în viață. Cu ce rămânem la finalul zilei, la finalul vieții? Și mi-am dat seama că a avea amintiri frumoase e cea mai mare bucurie pe care ți-o poți face singur.

Nice to Meet You! Text by Andreea Esca – Pentru că ține de noi să ne construim amintirile. În cazul meu, totul are legătură cu oamenii. Îmi place să cunosc persoane care să-mi dezvăluie povești, ce vor deveni și amintirile mele. Ca să-i descopăr nu zic aproape niciodată „nu” la RSVP. Pentru că „nu vine nimeni să-ți bată la ușă”, îmi zice mama de când mă știu. Și, uite așa, am ajuns anul acesta la Oslo, unde a avut loc o reuniune a ambasadorilor Mercedes-Benz, cu ocazia lansării EQC, prima mașină full electric a renumitului brand german de automobile. Că m-a lăsat fără glas mașina, pe care nici nu o auzi când pornește, dar are un super demaraj și multe alte calități, nu vă povestesc aici.

Nice to Meet You! Text by Andreea Esca – Aici vreau doar să vă spun că, dacă nu aș fi mers acolo, nu l-aș fi cunoscut pe @astromikemassimino, un fost astronaut NASA, care mi-a descris cum se vede planeta noastră din spațiu: „Când mă uitam la Pământ, de acolo, mă gândeam că așa trebuie să arate Paradisul; era așa de frumoasă planeta noastră încât parcă era prea mult pentru ochi și îmi întorceam capul, înlăcrimat, de frică să o privesc. Și am mai văzut că nu prea avem unde pleca, nu e nimic prin apropiere unde să ne refugiem,așa că trebuie să ne gândim foarte serios să o protejăm; nu e de joacă”. Și nu l-aș fi cunoscut pe @webb, un hacker care, după ce la 13 ani spărgea computerul școlii, a devenit programator, gamer, iar în ultimul an a ales să intre în lumea artei și să-și folosească skill-urile transformându-se într-un „visual artist” cu proiecte comandate de branduri că Maison Valentino.

Și nu l-aș fi cunoscut pe @mcnamara_s, un surfer care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a „prins” cel mai mare val, în Nazaré, Portugalia. Filmulețul pe care mi l-a arătat pe telefon, cu puștiul său de vreo cinci ani, pe placă alături de el, sub un val cum numai în Point Break am văzut, mi-a schimbat percepția despre curaj, pasiune și libertate… Și nu l-aș fi cunoscut pe @janfronndeno, un campion olimpic la triathlon care ne-a spus cum a început cu înotul la 15 ani, în Africa de Sud, și cum se pregătește pentru Ironman World Championship, campionat pe care l-a câștigat de mai multe ori. Și nu l-aș fi cunoscut pe @sfitzpatrick92, președintele Academiei „Laureus”, care m-a luminat despre câte proiecte sportive pot ajuta tinerii din medii defavorizate să-și schimbe complet viața sau chiar să-și poată face o viață demnă.

Și nici măcar cu campioana noastră olimpică la natație @cameliapotec nu am stat niciodată atât de mult de vorbă ca acum, încât să mă emoționeze povestea ei despre cât de fericită a fost atunci când a primit primul costum de baie oficial, cu steagul României pe el. A sărbătorit momentul cu o excursie la Mamaia, cu familia, loc unde, orice ar fi fost, făcea cumva să se vadă costumul, așa de mândră era. Acestea sunt poveștile pe care le colecționez eu și care devin parte din amintirile mele.

Nice to Meet You! Text by Andreea Esca – Pentru tine, ce e cel mai important în viață? Tu cu ce crezi că rămânem la finalul zilei, al vieții?

Categorii Lifestyle