Newsflash: nu toţi pantofii cu toc sunt incomozi

ecco

Când eram mică, nu aveam voie să probez pantofii mamei (şi, ca să înţelegeţi, mama e un soi de Carrie Bradshaw în varianta reală, cu o colecţie impresionantă de pantofi care mai de care mai irezistibili, aşa că tentaţia era mare). Aşa că, bineînţeles, când m-am văzut adolescentă, nu am pierdut nicio clipă şi am probat cei mai înalţi pantofi pe care i-am ochit pe raftul unui magazin. M-am dezechilibrat prompt şi am optat totuşi pentru o pereche cu toc de 2 cm.

Ani (şi nenumărate perechi de pantofi cu toc din ce în ce mai înalt) mai târziu, nu prea mă mai coboară nimeni şi nimic la nivelul solului (poate doar o pereche cool de slippers).

Chiar acum câteva zile am fost întrebată cum se face că am reuşit să rezist într-o excursie de 3 zile încălţată exclusiv în pantofi cu toc. Simplu – nu toţi pantofii cu toc sunt incomozi, contrar stereotipului (complet eronat).

Un exemplu perfect este dat de ECCO.

Începând cu sezonul toamnă/iarnă 2016, ECCO introduce colecţia Shape – o nouă gamă de încălţăminte şi articole din piele, inspirate de femei extraordinare şi de cerinţele vieţii lor dinamice. Colecţia salută o eră nouă a tehnologiei şi un design inovator de încălţăminte cu toc înalt.

FotorCreated1

„Am creat un pantof care este atât de sexy şi de confortabil încât sunt foarte mândru de rezultat”, spune Niki Tæstensen, şeful departamentului de creaţie ECCO.

Designul interior inovator constă în faptul că călcâiul piciorului este coborât în pantof, pentru a asigura un confort suprem, fără a compromite stilul.

Călcâiul adâncit, astfel încât să nu mai simţi adevărata înălţime a pantofului, oferă un confort suprem, dar asigură şi o rezistenţă sporită la purtare prin talpă uşoară şi flexibilă. Astfel, tocul de 75 mm creşte cu 15 mm, devenind un toc elegant de 90 mm.

Concepută special pentru colecţia ECCO Shape, partea superioară a fiecărui pantof este fabricată din piele de viţel netedă şi moale, astfel încât să asigure un confort optim. Designul minimalist al pantofului îmbină forma şi funcţia pentru a crea un finisaj feminin şi sofisticat.

Noua colecţie ECCO Shape este disponibilă în magazinele ECCO din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu, precum şi în magazinul online.

FotorCreated2

Foto: ECCO