Natalie Portman debutează ca regizor cu “A Tale of Love and Darkness”

a tale of love and darkness

A câștigat Oscarul pentru Cea mai bună actriță pentru rolul Ninei Sayers din Black Swan mai fost), a jucat în tot felul de filme, de la thrillere ca V for Vendetta, la comedii romantice ca No Strings Attached, iar acum se pregătește pentru debutul său regizoral. Natalie Portman a regizat pelicula A Tale of Love and Darkness, ecranizarea romanului omonim al scriitorului israelian Amos Oz, care va fi lansată la finalul acestei veri. Mai mult decât atât, Portman joacă în acest film și rolul principal, cel al Faniei Oz, mama lui Amos Oz.

Povestea urmărește viața în Israel la mijlocul secolului al XX-lea, povestea unei societăți măcinate de conflicte. În prim plan sunt Amos Oz (Amir Tessler) și mama sa, Fania (Natalie Portman), care îi ghidează tânărului Oz pașii către lectură și aventură, spunându-i cele mai năstrușnice povești cu scopul de a-l proteja de realitatea dură din jurul lor.

a tale of love

Filmul a fost proiectat pentru prima dată la Festivalul de Film de la Cannes în 2015, iar Portman, care a obținut drepturile de ecranizare a cărții încă de acum opt ani, a insistat ca adaptarea să rămână în limba ebraică. Acesta este primul film în care Natalie Portman vorbește într-o limbă străină (Portman s-a născut la Ierusalim, mama sa fiind evreică). Pentru a se pregăti pentru acest rol, actrița a lucrat câteva luni bune pentru ca accentul său american să nu iasă în evidență.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle