Nail trend: ce manichiură se poartă

Chanel nails

Pornind de la premisa că mâinile reprezintă cartea noastră de vizită, trendurile ne provoacă în această primăvară să facem alegeri inedite. Deviza pare să fie: cu cât mai simplu, cu atât mai sofisticat! Culoarea, forma şi textura lacurilor de unghii capătă un nou sens şi sunt rezultatul melanjului dintre imaginaţie şi inspiraţie de pe catwalk.

Începând de la nuanţele vedetă ale sezonului, adică rose quartz şi serenity, culorile pentru lacurile de unghii în această primăvară merg în două direcţii. Pe de-o parte, sunt în vogă nuanţele cremoase şi deschise (chiar sidefate sau metalizate), aplicate pe toată unghia. Cupru, bronz, argintiu, roze şi nude-uri cu strălucire delicată sunt recomandările cele mai potrivite pentru femeile care vor să îşi pună feminitatea în evidenţă, respectând totodată influenţele de la Fashion Week.

unghii roz
Jeremy Scott SS16
Chanel
Chanel SS16
Kenzo
Kenzo SS16

La polul opus, se poartă tonurile de negru cu textură mată şi asocierile de tip colorblock, cu un design aparte: tablă de şah, pop art, grafisme, motive florale sau abstracte. Nail artişti de renume propun să nu exagerăm şi doar două unghii să fie „ornate”.

Rag_&_Bone
Rag & Bone SS16

Una dintre cele mai interesante abordări pentru manichiură, remarcată în repetate rânduri pe podium, este varianta simplistă, cu linii subţiri de lac de unghii aplicate asimetric direct pe unghia naturală.

Ceea ce face însă cu adevărat diferenţa în acest sezon este forma. Sărbătorim momentul în care formele extreme nu mai sunt în trend. Se poartă unghia scurtă, tăiată aproape şcolăreşte, sau cu o lungime mică şi finisaj natural.

Celine
Céline SS16

Un lucru e cert: sezonul acesta, unghiile nu mai exprimă fragilitatea clişeică a sexului frumos, ci mai degrabă scot la iveală puterea femeii contemporane. Vestea bună este că french-ul reinterpretat este foarte hot şi rămâne o opţiune demnă de luat în calcul. Ca noutate, înlocuim albul cu verde, roşu sau chiar cu accente metalice, care de altfel se pot aplica peste orice altă nuanţă.

Asimetriile şi lacul de unghii cu aspect de vopsea redau foarte bine trend-urile în materie de manichiură, într-un moment în care look-ul mâinilor trebuie să fie aparent neglijent, dar de fapt impecabil.

Foto: hepta.ro