Nail Art – Combinaţii de culori şi forme de unghii care întrec orice imaginaţie

nail art unghii manichiura

Nail-artişti cu liste lungi de aşteptare pentru cliente care ard de nerăbdare să le treacă pragul, combinaţii de culori şi forme de unghii care întrec orice imaginaţie, dar şi modele simple de manichiură reinterpretate şi duse la nivel de artă. Bianca Nuţu investighează nu doar ce e nou în această industrie, dar şi cum a devenit un serviciu banal de înfrumuseţare o formă puternică de auto-exprimare şi chiar terapie.

Ne place sau nu să recunoaștem, am devenit aproape obsedate de imaginea noastră și am început să vânăm idealuri de frumusețe artificială. Din păcate, toată pleiada de tehnici subversive (avalanșa de filtre pentru selfie -uri, aplicații de retouching ) pe care le folosim pentru a manipula felul în care suntem percepute ne-a făcut să ne pierdem identitatea. Cine suntem noi cu adevărat?! Lumea s-a împărțit în influenceri și în followers . În utilizatori care fac regulile jocului când vine vorba de beauty, creând trenduri, și alții care au mers atât de departe încât să facă din propunerile acestor guru literă de lege și să apeleze la chirurgie estetică pentru a avea buzele Angelinei, posteriorul lui Kim Kardashian sau talia lui Kylie Jenner.

Într-un univers virtual guvernat de iluzii deșarte, așteptări nerealiste și frustrare, manichiura rămâne un exercițiu sănătos de creativitate și de autenticitate. Nici nu e de mirare amploarea pe care a luat-o the nails industry. „Manichiura a avut dintotdeauna o încărcătură socială importantă, fiind fără îndoială cartea de vizită a unei femei. În 2020, depășim însă sfera îngrijită sau nu. Manichiura transmite acum un mesaj câteodată puternic, ușor de descifrat, alteori subliminal despre personalitatea noastră. E pur și simplu o metodă de branding personal”, îmi explică Tina Aurora, care, urmărind fenomenul, și-a îmbogățit de curând palmaresul de make-up artist și cu o diplomă de nail artist.

TRANSPARENŢA E SEXY

Nu știu dacă ați fost până acum la Colors Experience (@colors. experience), însă mie locul mi-a dat un vibe hollywoodian. În plus, urmărind-o cum lucrează, mi-a fost evident că aici, Mari Mosor, fondatoarea locului, nu doar importă trenduri de peste ocean, ci le crează. Doar să ai răbdare să îți enumere toate propunerile!

„În momentul de față, unghiile transparente sunt cele mai solicitate, asta cu siguranță datorită design -ului spectaculos. Unghiile lungi au fost mereu preferatele în rândul doamnelor, deoarece fac mâinile mai lungi și mai sexy. Pentru a obține acest efect, aplicăm pe unghii un produs transparent astfel încât acestea să pară subțiri, naturale. Sunt super cool. În vară, le accesorizam cu nuanțe translucide. Acum ne jucăm cu maro, verde, albastru, cărămiziu sau culori cu pigment strălucitor. O altă propunere la fel de stylish sunt unghiile grafice sau clasicul french care nu mai este însă asociat cu alb.”

GALAXY MANICURE

Tina Aurora (@tina_aurora_makeup) face parte dintr-o nouă generație de nail-artiști care se dezic de reguli și nu fac manichiură la indigo. „Prin munca mea, vreau să subliniez unicitatea fiecărei femei în parte, oricât de clișeic ar suna. Vestea bună este că, datorită tehnicilor de proiectare și de construcție ale unghiilor, atât eu, cât și colegele mele de breaslă ne putem ridica la înălțimea celor mai pretențioase cereri atunci când vine vorba de formă sau mărime.

Finisaje (lucioase sau mate), glitter, motive artsy, logo-uri celebre sau elemente distinctive (presupun că știți deja de Burberry plaid nails), culorile stridente sau nude, totul rămâne la alegerea clientei. Unghiile gradient (de la închis la deschis) sau marble , animal print (printul leopard a fost detronat de printul crocodil), formele geometrice, totul e posibil. Să nu ignorăm însă esențialul. Trăim vremuri în care manichiura e o experiență în sine, vremuri în care îți alegi nail artist -ul în funcție de vibe și de energie. Drept urmare, nu am stat prea mult pe gânduri când am lansat Galaxy Manicure, un răsfăț care include o manichiură cu motive astrale și semne zodiacale (am remarcat că french -ul reinterpretat cu o semi-lună pe partea exterioară a unghiei face furori) însoțită de previziuni calculate de astrologul Bianca Nuțu.

THE NEW NUDE

E imposibil să fi urmărit modelele care au defilat pentru Phillip Lim, Alexander Wang sau Tibi și să nu fi remarcat manichiura minimalistă, impecabilă. Preferințele de zi cu zi nu diferă mult de cele prezentate pe catwalk.

„Cu toate că există infinit de multe surse de inspirație, nuanțele cuminți, cremoase de nude aplicate ca atare, ombré sau cu finish mat sunt cerute frecvente”, confirmă Aniela Antohi, fondatoarea Ritual Nail Spa (www.ritualnailsspa.com). Inspirate de diverse sortimente de cafea (Caramel Cream, Irish Cream, Caffé latte), noile lacuri de unghii de la Nolia sunt extrem de tentante. Așa cum o demonstrează și numele, la Ritual Nail Spa se pune însă mare accent și pe îngrijire, nu doar pe culoare.

Mai mult decât un răsfăț, tratamentul super hidratant Mani in a Box de la Voesh e ideal în sezonul rece. După un sugar scrub, aplicarea unui strat subțire de nămol, relaxarea mâinilor în mănușile termice și un masaj divin, îmi vei da dreptate că e preferatul meu.

MY PRECIOUS

Cătălina Stoica de la Beauty District (@catalina_nailexpert) nu mai are nevoie de nicio prezentare. De ani buni, îi urmăresc propunerile și sunt întotdeauna aliniate cu ce se întâmplă la nivel internațional.

Dacă aveți o dilemă și nu știți dacă să vă orientați către unghii migdală sau pătrate, Cătălina sparge din nou tiparele: „Puteți de exemplu opta pentru unghii scurte pilite drept și numai una sau două mai lungi, în formă de migdală.

În urma unei conversații recente, Cătălina mi-a mărturisit că unghiile decorate cu pietre minerale naturale reprezintă trendul ei preferat în materie de manichiură. La prima vedere, pare doar o joacă, însă odată aleasă piatra potrivită zodiei tale, are efect terapeutic. Totodată, când vine vorba de nuanțele momentului, e îndrăgostită de bejuri, baby blue, baby pink, unt, toate foarte deschise, aproape albe, dar transparente, cu infuzie lăptoasă.

EXTRA SPARKLE

Glitter, glitter și din nou, glitter. Probabil pentru că îl asociem cu glamour-ul, luxul și opulența, odată cu instalarea iernii, more is more devine regula de bază. Și cine ar ști asta mai bine decât Alina Cuzuban, fondatoarea Alina Cuzuban Nail Couture (@alina_cuzuban), care s-a întors de curând din Norvegia?

Așa cum explică ea însăși, „niciodată nu poți spune că ai depășit limita; niciodată nu e prea mult glitter. Un surplus de strălucire poate oricând transforma o manichiură anostă într-una rafinată, care atrage toate privirile. Mai ales că aplicarea unui strat de lipici crește rezistența lacului de unghii. Și desi ne-am obișnuit cu nuanțe metalice, prețioase, Gritty Red de la Melkior va avea câștig de cauză”. În plus, inițiativa O manichiură pentru etajul 7 (100 de lei din fiecare manichiură se duce către acest proiect – renovarea etajului 7 pentru copiii de la Spitalul Fundeni) e doar un motiv în plus să îi faceți Alinei Cuzuban o vizită.

Foto: Instagram