Muzeul Luvru pune la dispoziție online întreaga sa colecție, gratis

muzeul luvru online gratis

Cele 48 000 de piese care compun colecția de artă a Muzeului Luvru, cel mai mare așezământ cultural francez, pot fi admirate într-un tur virtual, din confortul casei.

Muzeul Luvru obișnuia să aibă peste 10 milioane  de vizitatori anual, dar, din cauza pandemiei, a fost închis publicului, ca mai toate obiectivele turistice din întreaga lume.

Recent, președintele muzeului, Jean-Luc Martinez, a anunțat ca, pentru prima dată, colecția integrală de artă a asezamantului este disponibilă online și poate fi admirată de pe orice computer sau telefon mobil. ”Muzeul Luvru își scoate la lumină din nou comorile, chiar și pe cele mai puțin cunoscute. Pentru prima dată, oricine poate avea acces la întreaga colecție de obiecte de artă de pe orice device, gratis. Moștenirea culturală extraordinară a Luvrului este la doar un click distanță”.

muzeul luvru online gratis

Astfel, cei care nu au avut ocazia până acum să viziteze celebrul obiectiv turistic sau cei care vor să revadă cele mai mari opere de artă ale lumii o pot face și pot naviga de la Monalisa lui DaVinci la scuptura antică grecească a lui Venus din Milo și până la celebra pictură a lui Eugène Delacroix, ”Libertatea conducând poporul”, una dintre cele mai prețioase lucrări de artă din istoria Franței, care înfățișează o scenă din Revoluția franceză.

muzeul luvru online gratis

Site-ul muzeului, adaptat noilor condiții, le permite vizitatorilor să navigheze în cele opt departamente și să admire lucrări pe care, în mod obișnuit, nu ar fi putut să le vadă expuse în muzeul fizic, deoarece acestea ar fi fost depozitate. Site-ul este disponibil în limba franceză, engleză, spaniolă și chineză.

muzeul luvru online gratis

Muzeul Luvru se alătură, astfel, altor obiective culturale celebre ale lumii, cum ar fi British Museum, Muzeul Ermitaj din St Petersburg, Guggenheim și Metropolitan Museum of Art din New York în demersul de a le oferi vizitatorilor un tur gratuit, virtual, în timpul pandemiei.

Platforma Luvru include și Muzeul Delacroix și sculpturile din vecinătate, din Grădinile Tuileries, dar și lucrări recuperate după ce fuseseră confiscate de nemți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

”Este un pas pe care îl pregătim de mai mulți ani, cu scopul de a veni în intâmpinarea publicului larg, dar și a cercetătorilor. Accesibilitatea este scopul suprem al misiunii noastre”, adaugă Martinez.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle