Must see: „Belgica”, în regia lui Felix Van Groeningen

Belgica, filmul care are toate șansele să vă teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra în cinematografele din România pe 17 februarie, fiind distribuit de Transilvania Film.

Doi fraţi, Frank şi Jo, pierd legătura până când Frank începe să lucreze în cafeneaua lui Jo. O mişcare inspirată, pentru că Belgica devine repede o oprire obligatorie în viaţa de noapte a oraşului. Succesul lor pare să nu aibă limite, cel puţin o perioadă, căci viaţa de noapte ajunge să provoace dependenţă.

Belgica este un film bazat pe povestea reală a unui bar și a celor doi frați care l-au pus pe picioare. Regizorul Felix Van Groeningen merge însă mai departe: „Spun povestea a 1001 de antreprenori: cu cât ajungi mai mare, cu atât ești obligat să renunți la idealurile tale. Pentru mine, barul ăsta e o societate în miniatură. Un mix eclectic de euforie, entuziasmul vieții de noapte, nevoia de libertate și revolta anti-sistem, toate presărate cu un pic de tristețe pentru lucrurile care se pierd pe drum.”

Belgica, al cincilea lungmetraj semnat de regizorul belgian Felix Van Groeningen, a câștigat premiul pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Sundance și premiul pentru cea mai bună muzică la Festivalul de Film de la Oostende. Felix Van Groeningen a ajuns un iubit al festivalurilor odată cu filmul Broken Circle Breakdown, o dramă nominalizată la Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

Foto: Transilvania Film

Categorii Lifestyle