Momentul meu este acum

Nu face din vârsta ta un obstacol. Nu te împiedica de cifre şi nici de sfaturile celor din jur despre ceea ce e potrivit şi ce nu să trăieşti când ai atins o anumită vârstă.  Transformă-ţi visele în realitate cu perseverenţă şi curaj, gândindu-te mereu ce poţi obţine mai bun şi mai frumos de la fiecare clipă a vieţii. Momentul tău este acum!

„La 15 ani, eşti prea tânără ca să ştii ce vrei de la viaţă! Nu crezi că e mai bine să mergi la liceu la clasa specială de mate info decât la limbi străine?! Profesoara a spus că te descurci foarte bine, dar nu vrei să îţi dai silinţa”, răbufniseră ai mei într-o după-amiază de vară. Teama lor că nu voi vrea să fac nimic altceva în cariera mea decât să scriu începea să prindă contur. Încă din şcoala generală, se străduiseră din răsputeri să mă convingă că pasiunea pentru scris era strict o pasiune. Că nu poţi să îţi câştigi traiul dintr-un hobby. Exemplele lor despre succes îi aveau întotdeauna în centru pe cei care se îndreptaseră din tinereţe către un profil real. Artiştii în general duceau o viaţă de mizerie, instabilă şi chinuită, fără siguranţa zilei de mâine. Ştiam mai bine decât ei ce mi se potrivea aşa că nu m-am lăsat înduplecată. Inima îmi spunea că previziunile lor sumbre nu se vor adeveri.

N-a fost singura dată când m-am izbit de prejudecăţi legate de vârsta mea sau când ceilalţi şi-au dat ochii peste cap, auzindu-mi planurile.  Înainte să vin în Bucureşti, stârneam adesea ironii ori de câte ori susţineam că într-o zi voi lucra cu Andreea Esca. „La 18 ani eşti prea tânără ca să ştii ce vorbeşti. Visezi cai verzi pe pereţi”, îmi spuneau unii. Şi tot prea tânără eram şi când m-au ales să fiu colaborator al revistei la The ONE. „Ca să ajungi beauty editor cu normă întreagă, ai nevoie de experienţă. La 24 de ani, crezi că le ştii pe toate, dar te vei convinge pe pielea ta că nu e deloc aşa”, au încercat alţii să mă aducă cu picioarele pe pământ şi să îmi domolească entuziasmul. Inima îmi spunea însă că atunci când te implici în munca ta şi dai dovadă de seriozitate, nu contează câţi ani ca să faci impresie bună.

Câţiva ani mai târziu, discursul a rămas acelaşi. S-a schimbat doar placa, din registrul profesional în cel personal.  „La 30 de ani, crezi că ai tot timpul din lume, dar nu e deloc aşa. Ar cam fi cazul să te măriţi, să faci şi tu un copil. Nu o să fii tânără mereu şi deja ai o vârstă!”, curgeau recomandări bine intenţionate.  Inima îmi spunea însă că nimeni nu ştie mai bine decât mine când va veni ziua să fac acest pas.

Dacă mă întrebaţi pe mine, vârsta nu are nicio legătură cu tinereţea. Tinereţea e înainte de orice o stare care te defineşte pe interior. Tinereţea e curajul de a visa cu ochii deschişi şi de a trece la acţiune fix în această clipă. Nu mâine, nu când ai vârsta potrivită. Şi ca să fie o concordanţă între felul în care te simţi şi felul în care arată pielea ta, în 2017, ai la îndemână cele mai avansate produse de skincare îmbogăţite cu coenzima Q10. Un antioxidant puternic, această substanţă, care se regăseşte în mod natural în organismprevenind apariţia prematură a ridurilor.

Echipa de cercetători NIVEA a studiat efectul coenzimei Q10 asupra îmbătrânirii pielii timp de peste 25 de ani. În urma a mii de studii științifice, NIVEA a confirmat că tratamentul anti-rid cu coenzima Q10 influențează pozitiv procesele naturale ale pielii. Astfel, a luat naştere gama Q10 Plus anti-rid de la NIVEA, care cuprinde toate produsele de care ai nevoie pentru un ritual complet de combatere a primelor semne ale îmbătrânirii. Important este să le foloseşti corespunzător atât pe timp de zi, cât şi de noapte. Formulele produselor sunt îmbogăţite cu o cantitate suficient de mare de Q10 pentru a reda pielii tale suplețea și puterea de regenerare rapidă.

Ai aşadar toate motivele din lume să îţi asculţi inima şi să nu laşi vârsta să te limiteze. Poţi să faci tot ce doreşti, oricând doreşti. Da, cei care nu mai au curajul să viseze se vor strădui din răsputeri să îţi taie aripile. Vor încerca să îţi prezinte fiecare situaţie, fluturându-ţi prin faţă tot ceea ce alţii nu au reuşit tocmai pentru că aveau vârsta ta. Nu uita însă că în viaţă, nu există exemple, ci surse de inspiraţie. Niciodată nu o să poţi călca pe urme bătătorite. Ca să ajungi unde vrei tu, trebuie să răzbaţi în felul tău. Momentul tău este acum! Prezentul îţi aparţine. Doar ai grijă să nu laşi timpul să curgă şi să nu faci ceea ce îţi place, ceea ce te face să pluteşti de fericire.