Models do summer best – cum reușesc modelele să arate impecabil toată vara

Nu știm nici noi sigur de ce, dar se pare că cele mai bune sfaturi si hinturi legate de modă vin, aproape fără excepție, din direcția modelelor de pretutindeni. Fie că e vorba de outfituri de festival (vezi Coachella), ținute de purtat la plajă (în mare vogă acum) sau stiluri vestimentare potrivite pentru aeroport (vezi pantalonii de training la modă acum). Pe noi ne interesează sezonul estival acum – că doar e vară și suntem mai mult la mare decât la birou. Sau? Nu chiar, dar ne-am lăsat inspirate din pozele modelelor postate pe Instagram, și am vrea să le copiem și noi.

Un lucru este bine de știut de la bun început: nu orice poartă fotomodelele merge purtat de oricine. În primul rând pentru că ele au o siluetă perfectă și bine proporționată. Iar în al doilea rând pentru că fiecare dintre noi are o altă conformație, și fiecărei siluete i se potrivește alt stil. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne inspirăm de la ele, dar să nu uităm să adaptăm fiecare model sau stil după propriul corp și măsurători.

Pentru că la finalul zilei, suntem toate la fel de minunate, no matter what.

Stilul One-Piece: Ashley Graham, model 

Bring your Mama to work day!!!!👯

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

Celebrul model plus-size s-a fotografiat alături de mama ei în decursul unei ședințe foto (sau cel puțin așa presupunem noi), în care poartă un costum de baie întreg, de culoare crem deschis, care îi evidențiază atuurile – precum busutl, șoldurile și talia. Ashley are un corp de tip clepsidrăcare presupune o talie îngustă, surprinsă între un bust proeminent și șolduri rotunde. Printre alte celebrități ce se mândresc cu acest gen de conformație sunt și Kim Kardashian, Salma Hayek, Marilyn Monroe, sau Sofia Vergara, care știu exact cum să se îmbrace – atât pe covorul roșu cât și în viața cotidiană-, și care aleg și la plajă să poarte piese vestimentare ce le complimentează.

SHOP THE STORY:

Costum de baie întreg zebra stripes, CAMILLA, 1.720 lei, netaporter.com; Costum de baie întreg albastru, Jolidon, 219 lei, jolidon.ro;  Costum de baie întreg polka-dots, Tory Burch, 1.130 lei, netaporter.com; Costum de baie cu fermoar, H&M, 99 lei, hm.com; Costum de baie întreg galben decoltat, Adriana Degreas, 1.330 lei, netaporter.com; Costum de baie cu imprimeu, H&M, 129 lei, hm.com;  Costum de baie întreg cu print floral, Jolidon, 269 lei, jolidon.ro

Stilul Bardot : Emily Ratajkowski, model

Did I die and go to heaven?

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Fotomodelul Emily Ratajkowski este una dintre acele persoane care par să se simtă mai comfortabil în costum de baie (sau nimic, în cazul ei), decât în haine, așa că pentru ea, mersul la plajă și costumul de baie este parte din ea. Având o siluetă ca trasă prin inel, Emily poate purta aproape orice. Din pozele de pe rețelele de socializare se pare că modelul preferă costumele de baie din două piese, și merge foarte mult pe stilul bardot – care presupune topuri tip bandeau care au deseori aplicații de volane pentru un plus de volum, sau chiloți cu funde, șnur sau volane ce au uneori un efect de mărire. Acest stil se potrivește în special femeilor foarte slabe, fără forme, ce vor să creeze iluzia de bust sau șolduri mai mari.

SHOP THE STORY: 

Costum de baie cu broderie și volane in dungi rosii, Zimmermann, 1.430 lei, netaporter.com; Costum de baie tip bandeau din volane rosu, Norma Kamali, 770 lei, theoutnet.com; Costum de baie bandeau cu volane galben, Lisa Marie Fernandez, 1.960 lei, netaporter.com; Sutien de baie stil bardot zebra stripes, H&M; 59 lei, hm.com; Top bandeau alb, EBERJEY, 180 lei, theoutnet.com; Top cu volane print floral, Express, 170 lei, express.com.

Stilul Tanga & High Waist : Stacey Tonkes, model

Fresh 💦

A post shared by Stacey Tonkes (@staceytonkes) on

Stacey Tonkes este acel model cu silueta perfectă, sau mai bine spus, ideală. Înaltă, slabă dar totuși cu forme, Stacey merge pe varianta costumelor de baie tip bikini tanga, cu talie înaltă (pentru că știm cu toții trucul taliei înalte pentru efectul de alungire al picioarelor!) și a sutienelor minimaliste. Atunci când ai picioare lungi, este și normal să le scoți în evidență cum se cuvine, iar slipul cu talie înaltă și… puțin material este cel mai potrivit pentru a obține acest efect. Brandul nostru preferat pentru genula cesta de costume de baie este Sommer Swim (pe care îl poartă și Stacey în poză), și am cumpăra toată colecția dacă am putea!

SHOP THE STORY:

Slip Rio Savanna verde, Sommer Swim, 242 lei, sommerswim.com; Slip Rocha negru & Malta verde, Sommer Swim, 260 lei, sommerswim.com; Slip Hosk Malta verde, French Rose & Blue Scuro, 260 lei, sommerswim.com; Slip Iman Roșu Chile & Blue Scuro, 260 lei, sommerswim.com; Top Gisele Roșu Chile, French Rose& Blue Scuro, 260 lei, sommerswim.com; Top Daria Verde Malta & Roșu Chile, 260 lei, sommerswim.com. 

Stilul CROCHET : Sahara Ray, model & designer

💙🌟

A post shared by Sahara Ray (@sahara_ray) on

Da, ați auzit probabil deja de Sahara Ray, care, așa cum sugerează și numele, este o island girl consacrată. Pe scurt, își petrece aproape fiecare zi în apropierea apei, fie ea mare, ocean sau piscină. Iubitoare a naturii și a oceanului, Sahara se numără și ea printre acele modele care pot purta orice tip de costum de baie (sau de haine, desigur), și va arăta mereu la fel de sexy. Unul dintre stilurile ei preferate este, însă, crochetulcare a devenit foarte popular în rândul celebrităților și al fotomodelelor.

SHOP THE STORY: 

Bikini din crochet, Stella McCartney, 630 lei, netaporter.com; Bikini tip crochet, KIINI, 1.275 lei, netaporter.com; Top bikini crochet, She Made Me, 462 lei, mytheresa.com; Slip crochet She Made Me, 462 lei, mytheresa.com; Top crochet, She Made Me, 242 lei, stylebop.com; Bikini crochet multicolor, ANJUNA, 1.254 lei, alducadaosta.com; Bikini crochet, Tabula Rasa, 1.150 lei, netaporter.com; Bikini crochet, Rose Gal, 57 lei, rosegal.com

Așadar, să arătăm bine toată vara poate presupune să ne achiziționăm acel costum de baie perfect pentru noi, din care să nu ieșim deloc până la finalul verii,