Moda printre liceeni

În ziua de astăzi, moda momentului este guvernată de streetstyle și de influențele variate ale acestuia, majoritatea fiind regăsite în stilul frecventat de către tineri. Uniforma devenind ceva de domeniul trecutului, liceul acum este noul catwalk al adolescenților, fiecare exprimându-se cât mai liber și într-un mod cât mai personal.

Stilul vestimentar al acestora este documentat cu grijă în curtea fiecărui liceu. O putem privi ca pe scenă specifică unui film cu ‘’mean girls’’ din cafetărie, când fiecare grupuleț are masa lui proprie și ni se oferă câte o descriere amănunțită despre rolul fiecăruia.

Girl and boy next door

Ei sunt cei care trăiesc după sintagma ‘’less is more’’. Un T-shirt alb sau negru, pereche de jeanși în diferite nuanțe, de la skinny până la clasicii 501, asortați cu o pereche de white sneakers, Converse, Adidas Stan Smith sau faimoșii Alexander McQueen.

Hypebeast

Nelipsitul trend de streetstyle a fi un hypebeast a devenit mai mult un lifestyle, decât un stil vestimentar. De la hainele pe care le poartă, până la vocabularul specific și aestethic-ul instagram-ului lor, aceștia poartă numele a unor brand-uri celebre și relevante în acest moment în industria modei: Rick Owens, Yeezy, Off-White, Vetements, Maison Margiela si multe altele.

Flori, fete sau actori

Ca întotdeauna, teatrul captează atenția tuturor prin extravaganța emoției și conflictul interior și exterior, exprimat în viața de zi cu zi. Așadar, este de înțeles faptul că și actorii liceului joacă un rol important în diversificarea ‘’catwakului’’ adolescentin. Caracterizați prin piese cât mai flowy, care permit exprimarea liberă a ‘’sufletului de artist’’ atât fizic, cât și psihic, aceștia au readus în prim-plan pantalonii culottes; pulovere, cămăși, geci și jachete oversized, windbreakers și dad shoes sneakers, Nike ’97, Huarache sau Filla Disruptor. Acompaniați at all times de o șacoșă tote bag, ei au reușit să facă second-hand shops the new cool.

Job: Fashionista

Portretizând un Fashion Week al curții interioare, ele au cea mai mare influență din punct de vedere vestimentar în liceu. Șochează zilnic cu un outfit bine gândit și un machiaj corespunzător, complimentate constant pentru felul în care se îmbracă, majoritatea dorindu-și o carieră în fashion design sau bussiness. Promovează noile trend-uri internaționale, dar și creațiile designerilor români, frecventând toate târgurile și evenimentele ce îi găzduiesc. Toată lumea își dorește să se îmbrace ca ele…

Liceul este locul perfect unde poți afla cine ești și să îți formezi propriul gust și stil așa că nu te lăsa obsedat de ideea că trebuie să faci parte dintr-un singur grup din cele menționate mai sus. Hainele au fost și vor fi mereu una dintre cele mai distractive modalități de a-ți exprima felul de a fi, liber și fără limite, așa că enjoy yourself!

TEXT DE ȘTEFANIA ISAR

Categorii Lifestyle