Mixuri de culori inspirate de pe podiumurile de primăvară

Eşti în pană de idei legat de ce să porţi? Încearcă să te joci cu niște mixuri de culori. Bineînţeles, există exemple cu o eleganță atemporală, precum alb/negru, negru/bleumarin, gri/bej, însă nu strică să ieşi din tipare din când în când.

Regula” aceea învechită care spune că unele culori nu merg asortate nu mai e de mult de actualitate – de fapt, pe podiumurile prezentărilor pentru primăvară/vară 2017, singura regulă legată de culori pare să fie poartă cât mai multe, cât mai aprinse şi cu cât mai multă îndrăzneală”.

Roz aprins + mov

Balenciaga

Nu poţi nega cât de bine arată împreună, chiar dacă ambele sunt două nuanţe foarte aprinse. În plus, dacă îţi place fix look-ul de mai sus, care include şi o tuşă de baby blue (mănuşile) poţi recrea foarte simplu mixul de culori: Poartă două piese, una mov şi una roz aprins (fustă şi top, pantaloni şi cămaşă, etc) şi conturează pleoapele superioare cu o dungă groasă de tuş bleu. Pentru a nu sparge look-ul, alege accesoriile în fix una dintre cele două nuanţe de roz sau mov.

Bej + galben

Tibi

Galbenul, trebuie să recunosc, nu se numără de niciun fel printre culorile mele preferate. Totuşi, după ce am remarcat look-ul acesta din colecţia Tibi, în care e alăturat bejului, parcă mi-am făcut poftă să încerc mixul în cauză. Şi dacă te uiţi bine la fotografie, ai să observi că şi albastrul cobalt merge foarte bine cu bejul (asta dacă galbenul e totuşi o culoare prea puternică pentru gustul tău).

Roşu + roz pudrat

Roksanda

Nu numai că roşul tomat şi rozul pudrat arată senzaţional împreună, ci de asemenea, după cum poţi observa mai sus, contrastul mat/lucios adaugă la rândul lui un echilibru foarte estetic. Mai mult de atât, poţi încerca acest mix de culori chiar şi în cazul unei ținute monocrome – îmbracă-te într-un look all pink şi poartă pe buze un ruj mat roşu tomat (e o nuanţă care flatează orice ton de piele!)

Mov + maro

Balenciaga

Credeam că am încercat toate mixurile de culori posibile, dar după ce am văzut poza aceasta, mi-am dat seama că nu cred că am încercat vreodată până acum să îmbin movul cu maro! În altă ordine de idei, după cum spuneam şi aici, colanţii sunt un trend major al primăverii (da, purtaţi ca pantaloni), şi uite cât de bine arată alături de o bluză cu mâneci bufante!

Bleu + bej

Rochas

Mie una mi se pare că arată super fresh. În plus, e o alternativă la clasicele pasteluri care domină ţinutele de primăvară – mai exact, poţi alătura bejul oricărei nuanţe pastelate pentru un look clasic şi elegant, dar nu excesiv de sweet.

Roşu + oranj

Akris

Dacă îţi plac mixurile explozive de culori, acesta e pentru tine. Nici măcar nu e cazul să aştepţi să vină vară pentru a-l încerca (deşi o să dea superbine şi pe pielea bronzată).

Kaki + galben

Salvatore Ferragamo

Am tot văzut kaki-ul pe podiumurile colecţiilor pentru primăvară 2017, însă poate cea mai îndrăzneaţă variantă e cea de mai jos, în tandem cu un galben intens. În exemplul din show-ul Salvatore Ferragamo, kaki-ul e numai un accent, însă poţi încerca invers – un look cu aer army, kaki, cu detalii galbene care să puncteze din loc în loc ţinuta.

Roşu + albastru

Céline

După cum poţi observă mai jos, roşul tomat (pe dresuri) sau în nuanţă cărămizie (pe geantă) merge cu orice fel de albastru – închis (fusta), deschis (topul bleu), sau intens (cerceii). Look-ul pune în evidenţă de asemenea şi cât de bine arată mai multe nuanţe ale aceleiaşi culori alăturate într-o singură ţinută.

Verde + roz pudrat

Rochas

Poate n-ai crede că arată bine împreună, dar poza de mai sus, care ilustrează un look din show-ul Rochas primăvară 2017, demonstrează că e un mix senzaţional.

Foto: hepta.ro