Miu Miu lansează o colecție de rochii vintage, reciclate și upgradate

miu miu upcycled

Anul 2021 se înscrie sub semnul sustenabilității, iar marile case de modă conduc în topul ințiativelor de acest fel. Brandurile de fashion continuă să cultive gustul pentru frumos în timp ce contribuie la implementarea ideii de consum eficient al resurselor și de resuscitare a unor mărfuri deja existente.

Așa procedeaza și Miu Miu, care lansează o colecție-capsulă de rochii vintage readuse la viață- Upcycled By Miu Miu. Colecția cuprinde 80 de piese adunate de la dealerii de haine vintage din întreaga lume, reinterpretate în maniera casei de modă italiene, condusă de Miuccia Prada. Hainele capătă un suflu nou printr-o nouă accesorizare și sunt prezentate apoi spre vânzare în boutique-uri din Londra, Paris, Moscova, New York, Shanghai, Hong Kong, Tokyo și St. Moritz.

miu miu upcycled

Reinterpretarea modei retro este apanajul casei Miu Miu. Designerul casei, Miuccia Prada, împrumută adesea stiluri din vremuri apuse și le reimagineaza în spiritul modei actuale, iar cel mai bun exemplu este colecția ei de toamnă 2020, în care elemente din anii ’40 se împletesc armonios cu moda actuală.

miu miu upcycled

Colecția Upcycled By Miu Miu urmează îndeaproape principiile eco-friendly prin reinterpertarea materialelor deja existente. Hainele reciclate nu au nevoie decât de mici îmbunătățiri aduse de viziunea designerului pentru a căpăta din nou viață și pentru a fi din nou apreciate.

miu miu upcycled

miu miu upcycled

Hainele alese pentru colecția-capsulă Miu Miu au fost create inițial între anii ’30 și ’80. Îmbunătățirile aduse fiecărei piese sunt făcute manual, ceea ce le upgradează farmecul pe care l-au avut când au fost create inițial.

Foto: Miu Miu