Misterul unei pudre: interviu cu Romain Ales, președintele casei Caron

Într-o lume aglomerată și zăpăcită ca a noastră nu ne dorim decât să ne terminăm machiajul într-o secundă. Uneori, dacă s-ar putea, cu un singur produs care să ne acopere și tenul, și pleoapele, să ne dea strălucire pomeților și culoare buzelor. Într-o lume așa pe grabă aplicarea pudrei, cu ale sale pensule diferite, pare cumva desprinsă din… altă epocă. Însă dintr-una elegantă, cu tradiție, cu scrisori parfumate și baluri. Una în care pudra era obligatorie ca parte a machiajului. Însă, pentru că moda revine, chiar și în machiaj, și pudra se transformă într-un produs must-have. Mai ales atunci când este vorba despre o pudră a unei case cu tradiție, cum este casa Caron. Am stat de vorbă cu Romain Ales (Președintele Casei Caron) despre inovațiile Caron și noua pudră semi-compactă și l-am urmărit, fascinată, Manuel Ramos (Training Manager Caron) la lucru. Da, aș fi putut la fel de bine să plec direct la un bal elegant după acea ședință de machiaj.

Se spune despre pudra Caron că e cea mai fină pudră din lume. Care e secretul ei? 

Se spune așa din cauza rezultatului pe care îl oferă. de fapt, este vorba despre secretul de fabricație al acestei pudre. Este o pudră care nu conține conservanți, care este obținută în mod natural, nu are parabeni sau coloranți. Secretul formulei are la baza minerale pure, iar finețea sa desăvârșită și parfumul unic au făcut ca aceasta să fie preferată de vedete și make-up artiști din întreaga lume.

Caron este o casă cu o tradiție îndelungată. Care au fost trei cele mai importante momente din istoria ei? 

Primul, acela când Ernest Daltroff a creat marca. Apoi, apariția primului parfum masculin, Pour Un Homme, în 1934 (până atunci exista pentru bărbați doar apă de colonie, nu parfum). Și al treilea moment este cel de astăzi, lansarea de aici (zâmbește). Dar la casa Caron este în primul rând vorba despre pasiune. Da, chiar începând de la pasiunea fondatorului ei pentru colaboratoarea sa, Félicie. Caron este o casă de parfumuri, una dintre puținele care au început prin a fi mai întâi o casă de parfumuri și apoi una de modă.

Cu toate inovațiile de astăzi, cum își păstrează casa Caron metodele tradiționale și toată istoria? 

Formula originală este păstrată. Apoi, tehnologia pe care o folosim nu afectează calitatea produselor și nici modul lor de fabricare. Chiar și această pudră semi-compactă pe care o lansăm astăzi este, de fapt, aceeași pudră Caron, însă încapsulată cu ajutorul unei tehnologii simple, care nu îi afectează proprietățile. Neavând conservanți adăugați, pudra Caron, atunci când este applicată pe față, păstrează toată luminoizitatea și strălucirea mineralelor. Pudra pulbere presată este eliberată de acțiunea unei pensule. Și, într-un singur pas, aspectul tenului devine matifiat și catifelat.

Cum arată noua pudră lansată astăzi? 

Pudra Caron este fără dubiu una dintre cele mai cunoscute din lume. Îmbină perfect tehnologia de ultim moment cu parfumul-semnătură a casei. În 1903, Caron a lansat prima pudră asociată cu parfumul Tabac Blond. Alte pudre cu arome de parfumuri celebre din colecția Caron au fost lansate ulterior. În 1935, Caron a început să folosească trandafirul ca principal parfum al pudrelor. Madame Peau Fine a apărut în 1942 și apoi Mademoiselle Peau Fraiche au deschis gradual drumul spre colecția magnifică a pudrelor cu 18 nuanțe ce au la baza legendarul trandafir. Pudra semi-compactă Caron, lansată astăzi, poate fi acum purtată în poșetă.

(Pudra Caron este disponibilă în magazinele BEAUTIK Haute Parfumerie sau online pe www.beautik.ro)