Misha Miller: ”Keep Dreaming! Este sfatul pe care mi-l ofer în fiecare zi”

Misha Miller

Misha Miller, pe numele adevărat Marina-Mihaela Arsene, are 25 de ani şi vine de la Chişinău. Misha a dominat topurile în această vară cu melodia Smoke Me, care s-a auzit neîncetat la toate radiourile şi care te făcea să dansezi oriunde te-ai fi aflat. Îţi prezentăm povestea din spatele vocii şi imaginii unei artiste care mai are multe de spus în muzică.

Fiecare drum lung începe doar cu un pas, și așa a fost și în cazul Mishei, care, de la Chișinău a ajuns la Iași, apoi la București, pe care l-a perceput ca pe un mic New York, iar apoi a luat cu asalt topurile naționale și internaționale.

Ce vrei să știe lumea despre tine?

Mi-aș dori ca oamenii să își găsească, prin exemplul meu, puterea de a crede în propriile visuri și de a reuși să și le împlinească, indiferent de câți kilometri, zile și nopți ar trebui să parcurgă și să sacrifice pentru a ajunge acolo. Nimic nu este imposibil în viață, trebuie doar să crezi și să nu renunți chiar în momentul în care ești cel mai aproape de a reuși.

În această vară ai dominat topurile cu Smoke Me, meolodia alături de Sasha Lopez, dar ai avut multe alte colaborări de success (cu DJ Sava, cu Manuel Riva, Alex Parker etc). Cum vrei să arate parcursul tău muzical?

În trei ani de când mi-am început cariera în București am avut parte de colaborări cu oameni minunați și extrem de talentați, de la care am învățat foarte multe. Cu unii dintre ei, chiar, am devenit și prietenă. Ultima colaborare cu Sasha Lopez mi-a plăcut foarte mult, ne-am înțeles bine și avem planuri împreună și pe viitor. Urmează încă o colaborare cu unul dintre artiștii mei preferați de aici și după aceea voi lansa primul meu single, la care țin foarte mult.

Misha Miller

Ai o voce puternică, cu un timbru aparte. Cum a început drumul tău în muzică și care sunt întâmplările providențiale și oamenii care ți-au influențat parcursul?

Vă mulțumesc pentru aprecieri. Drumul meu a început acum 20 de ani, când părinții mei au remarcat că muzica este ceea ce mă definește. Deseori, mă vedeau în fața oglinzii cu telecomanda în mână, cântând și dansând pe toate piesele de atunci, care se difuzau pe MTV. Au urmat, apoi, lecții de canto, pian, cor, solfegiu și școala de muzică. Lista oamenilor care m-au ajutat, îndrumat și inspirat este foarte lungă și mi-e frică să nu uit pe cineva. Aș adăuga o mențiune specială pentru părinții și bunicii mei; îi iubesc și apreciez tot ceea ce au făcut pentru mine.

Cât de ușoară sau de grea a fost mutarea de la Chișinău la București?

Am plecat din Chișinău când aveam 18 ani, acesta fiind momentul în care am început studiile în Iași. Am petrecut acolo 5 ani, iar, după ce am absolvit două facultăți, m-am mutat în București. Datorită acestei perioade, mutarea în București nu a mai fost așa de grea. Dar, într-adevăr, cei mai mulți prieteni pe care îi am sunt încă în Chișinău; încerc să vorbesc cu ei oricât de des pot. A fost o perioadă în care obișnuiam să merg săptămânal în Chișinău, dar acum simt că Bucureștiul este noua mea casă, fiind locul în care visurile mele au devenit realitate și în care mă simt fericită.

Misha Miller

Ce ai vrea să aduci de acasă în București, dar nu poți?

Cel mai mult îmi lipsesc prietenii și familia. Dacă aș putea să îi aduc și pe ei aici, Bucureștiul s-ar transforma, pentru mine, din noua mea casă în „acasă”.

Care e prima ta amintire?

În prima seară în care m-am mutat în București, unul dintre geamuri avea vedere către Sky Tower. M-am simțit ca în New York, din acel moment chiar numind Bucureștiul drept micul meu New York. Poetic vorbind, acesta era începutul drumului unei fetițe mici, ajunsă într-un oraș cu zgârie-nori.

Care e cea mai mare surpriză pe care o au cei care te întâlnesc pentru prima dată? Ce te întreabă lumea cel mai des?

Vârsta mea pare că nu se echilibrează cu anii pe care îi am, ceea ce nu poate decât să mă bucure (râde). Vizual, par mult mai mică față de anii pe care îi am, iar cei care mă cunosc pentru prima dată se lovesc mereu de această „surpriză”.

Misha Miller

Apropo de titlul uneia dintre piesele tale – Wild Fire- când te transformi într-un foc sălbatic?

Așa cum spuneam, nici viața mea nu este lipsită de suișuri și coborâșuri, ca într-un rollercoaster emoțional. De obicei, sunt o fire foarte energică și ambițioasă, dar în unele momente de criză devin un adevărat Wild Fire. Totuși, reușesc să îmi stăpânesc emoțiile destul de rapid.

Care ar fi cea mai potrivită piesă care să-ți descrie viața?

Din tot ceea ce am scos până acum, cu siguranță cea mai potrivită piesă este What Mama Said (Manuel Riva ft. Misha Miller). Mama este persoana care este mereu alături de mine, iar când am scris piesa mă gândeam la ea și încercam să redau exact ceea ce îmi zice cel mai des – să fiu un om bun, onest, care nu regretă nimic. Și să fiu mereu eu însămi, desigur.

Dar dacă ai compune una tu însăți, despre tine, cum s-ar intitula?

Cel mai probabil, s-ar numi Keep Dreaming. Este sfatul pe care mi-l ofer în fiecare zi de când am ajuns în micul meu New York, fiind starea pe care îmi doresc să o păstrez cel mai mult de la acea mică fetiță care a pășit pentru prima dată pe străzile Bucureștiului.

Care e cel mai recent lucru pe care l-ai aflat despre tine?

Că mă descopăr în timp ce răspund la întrebările voastre! Serios vorbind, am realizat că fiecare experiență din viața mea, pozitivă sau nu, mă poate face mai bună și mai puternică. Am învățat că trebuie să muncești înainte de a căuta succesul și că oamenii te pot iubi datorită talentului și personalității reale pe care o arăți. Mă bucur tare mult că rezultatele muncii mele au început să se vadă și că am reușit să obțin respectul și aprecierea unor oameni pe care îi vedeam doar la TV în urmă cu ceva timp.

Ce ai vrea să citim despre Misha Miller la anul, pe vremea asta?

Mi-aș dori să o putem întreba, la anul, despre cum i s-a părut întreaga experiență pe care a avut-o odată cu lansarea primului ei album solo. #FingersCrossed!

Foto: Roton