Miniseria „Mare of Easttown”, cu Kate Winslet în rolul principal, începe duminică la HBO

A trecut ceva vreme de când n-am mai văzut-o pe Kate Winslet într-o producție, nu-i așa? Ei bine, de duminică o vom putea urmări în Mare of Easttown, un nou serial HBO, în rolul unui detectiv dintr-un orășel din Pennsylvania, care investighează un caz de crimă, în timp ce încearcă să-și mențină viața pe linia de plutire.

Actrița premiată cu Oscar care este, în premieră, și producător executiv, o interpretează pe Mare Sheehan, un detectiv ce locuiește în orășelul american Easttown și are sarcina de a investiga o crimă, în condițiile în care se confruntă cu dificultăți în viața personală. Miniseria are șapte episoade, este regizată de Craig Zobel, iar scenariul este semnat de Brad Inglesby.

Aceasta este pentru prima dată când Winslet joacă într-o miniserie produsă de HBO, după „Mildred Pierce”, lansată în 2011. 

Născută într-o familie pentru care actoria era un stil de viață (bunicii din partea mamei au înfiinţat teatrul din Reading, locul în care s-a născut şi a crescut, unchiul și părinții urmând și ei aceeași cale) era clar că actoria va fi și alegerea lui Kate. La 11 ani, ea a început să studieze la şcoala de teatru Redroofs, o şcoală independentă cu istorie de peste 70 de ani, iar la 15 ani primea şi primul rol. Au urmat alte roluri în filme şi seriale de televiziune, dar anul 1994 avea să îi aducă primul rol într-un film de cinematograf şi primul mare succes. Distribuită în rolul principal din Heavenly Creatures,  Kate făcut furori în rolul unei adolescente plină de imaginaţie, care îşi ajută cea mai bună prietenă să îşi ucidă mama. Un an mai târziu, la doar 20 de ani, câştiga premiul BAFTA şi primea şi prima nominalizare la Oscar pentru interpretarea lui Marianne Dashwood în Raţiune şi simţire, iar doi ani mai târziu întreaga planetă avea să afle cine este Kate Winslet, în rolul lui Rose DeWitt din Titanic.

Categorii Lifestyle