Minimalism pentru zile răcoroase

FotorCreated2334

Da, când afară sunt prea multe grade Celsius pentru a putea fi numărate, nu prea îţi vine să te gândeşti la haine călduroase, din lână sau piele. Merită totuşi să arunci un ochi peste lookbook-ul noii colecţii COS pentru sezonul următor – măcar cu imaginaţia să te regăseşti într-o atmosferă mai răcoroasă.

Funcţionalitatea reinterpretată şi decadenţa zilnică ghidează colecţia COS pentru toamnă/iarnă 2016. Inspirată de culorile intense regăsite în fundalul picturilor lui Lynette Yiadom Boakye, paleta cromatică este compusă din tonuri de albastru închis, ocru, vişiniu şi verde închis.

Formele clasice au fost reinventate şi remodelate pentru a crea un ton neregulat şi surprinzător. Elementele eclectice şi uneori neobişnuite prezente în colecţie sunt inspirate de proiectul „100 chairs in 100 days”, semnat de designerul italian Martino Gamper.

Printre piesele-cheie se numără un top cu contrast inedit, construit din şifon de mătase, pantalonii din lână cu pliseuri, şi vestă tricotată cu siluetă asimetrică şi înnodată într-o parte.

Accentul este pus pe exagerare, de la gulerele foarte înalte ale helancilor şi până la mânecile alungite, tăieturile geometrice oferă un aspect definit, în timp ce piesele multifuncţionale rămân esenţiale şi în acest sezon.

Foto: COS