Micro trenduri pentru sezonul de primăvară

Dries_Van_Noten_hepta_648863

Volane, denim în supradoză, paiete purtate în timpul zilei, rochii furou, umeri dezgoliţi… Ai auzit mai mult ca sigur deja de cele mai importante tendinţe ale sezonului, însă pe podiumuri s-au mai făcut remarcate o serie de micro-trenduri pe care poate nu le-ai observat, dar care sunt tot pe atât de cool.

Pliseuri

Le-am remarcat pe podiumurile Stella McCartney, Carolina Herrera sau Michael Kors, sub forma rochiilor ultra-romantice, dar şi pe fuste 3/4 cu alură granny chic, în prezentarea Gucci.

Decolteuri asimetrice

Umerii dezgoliţi reprezintă o tendinţă majoră a sezonului primăvară/vară 2016, însă pe podiumurile prezentărilor A.F. Vandervost, Aganovich, Antonio Marras şi Stella McCartney, am remarcat twist-uri inedite ale acestui detaliu senzual, care creează un impact major.

Decupaje diagonale

Decupajele care arată că şi când ar fi fost realizate spontan, ulterior ultimelor finisaje aplicate hainelor, dau naştere unui efect super cool – dovada o poţi vedea în colecţiile Aganovich, Anthony Vaccarello, Mugler sau Vionnet.

Bustiera statement

Lenjeria purtată cu îndrăzneală la vedere nu este un trend nou, însă pentru acest sezon, designeri precum Alberta Ferretti, Dries Van Noten sau J.W. Anderson au propus un twist – bustiere purtate pe deasupra hainelor, pentru un statement imposibil de ignorat.

Panglici fluide

Multe dintre ţinutele din colecţiile semnate Michael Kors, Givenchy, Marni şi Calvin Klein au fost punctate de panglici XXL, lăsate să se mişte liber cu fiecare pas al modelelor.

Rochia şorţ

Dacă nu te tentează rochia furou, atât de populară în această primăvară, poţi încerca să îi acorzi o şansă rivalei sale – rochia şorţ. Te poţi convinge singură exact cât de cool arată, aruncând un ochi în prezentările Nina Ricci, Vetements, Marni sau Bottega Veneta.

Funde

Pe piept, în variante XXL, precum în colecţiile Gucci sau Rochas, în versiuni subtile, dar chic, precum în show-ul Oscar de la Renta, sau din materiale inedite (plastic, mai exact), cum a imaginat Jeremy Scott pentru colecţia Moschino, ai maniere nenumărate de a purta fundele, cel mai girly şi romantic al sezonului.

Rochas Spring/Summer 2016

Rochas

Foto: hepta.ro