Mick Jagger scoate la licitație creațiile fostei lui iubite, care s-a sinucis în 2014

L'Wren Scott mick jagger

Mick Jagger va scoate la licitație cele mai cunoscute creații vestimentare ale designerului L’Wren Scott, designerul cu care rockstarul a avut o relație de 13 ani. Creatoarea de modă L’Wren Scott s-a sinucis în 2014, la vârsta de 49 de ani, după o lungă luptă cu depresia, iar Mick Jagger, solistul Rolling Stones, a moștenit toate bunurile fostei lui iubite.

Acum, rockerul organizează o licitație alături de casa londoneză Christie’s, unde vor fi etalate cele mai reușite piese vestimentare create de-a lungul timpului de Scott și purtate de cele mai cunoscute vedete, printre care se numără Madonna, Penelope Cruz, Michelle Obama, Naomi Campbell, Nicole Kidman și multe altele.

L'Wren Scott mick jagger

Însuși Mick Jagger a purtat pe scenă, la concertele sale, creațiile iubitei lui, care și-a luat viata pe 17 martie 2014, în apartamentul ei din Manhattan, unde s-a spânzurat.

Creațiile lui L’Wren Scott sunt expuse începând de astazi la Casa Christie’s, iar licitația se va derula online și va dura până pe 1 iulie. Veniturile obținute în urma licitației creațiilor vestimentare vor fi direcționate către bursa L’Wren Scott, acordată studenților de la școala de fashion Central Saint Martins, din Londra.

penelope cruz L'Wren Scott
Penelope Cruz, la gala Premiilor Oscar din 2011, într-o ținută semnată L’Wren Scott

 

L’Wren Scott a fost una dintre cele mai apreciate creatoare de modă printre vedete, ale cărei ținute se vindeau cu mii de lire sterline și erau realizate din cele mai scumpe materiale.

L’Wren Scott era ea însăși un model pentru creațiile sale, pe care le punea cel mai bine în valoare cu ajutorul siluetei ei filiforme, înalte. Designerul a intrat în lumea modei mai întâi ca model, apoi a lucrat ca stilist și a auns un creator apreciat.

nicole kidman L'Wren Scott
Nicole Kidman, la Festivalul de Film de la Cannes, într-o rochie creată de L’Wren Scott

Pe numele adevărat Laura “Luann” Bambrough, L’Wren Scott s-a născut în Statele Unite, Utah, unde a fost remarcată la vârsta de 16 ani de cunoscutul fotograf de modă Bruce Weber, care a sfătuit-o să plece la Paris și să lucreze ca model, ceea ce s-a și întâmplat.

madonna L'Wren Scott
Madonna, în 2011, într-o rochie ‘Wren Scott

Creațiile vestimentare semnate de L’Wren Scott au fost descrise întotdeauna ca având amprenta feminității, a siluetei bine conturate, cu un aer de seducție.

L'Wren Scott

L’Wren Scott a emis și o scurtă listă de ”L’Wren-isme”, sfaturi de styling pe care ar trebui sa le respecte orice femeie rafinată:

Poartă pantofi nude pentru ca piciorul să pară mai lung. 

Aplică parfumul pe dosul mâinii, nu pe încheietură, pentru un efect mai elegant

Nu mânca cu furculițe de plastic

Evită, pe cât posibil, să bei dintr-o sticlă de plastic

Evită să porți sutien sau colanți modelatori pe sub haine – L’Wren Scott era de părere că designul hainelor ar trebui să fie suficient pentru a pune în valoare silueta celei care le poartă, fără alte ”artificii”.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle