Michelle Pfeiffer, în rol de primă doamnă la Casa Albă

michelle pfeiffer betty ford

Michelle Pfeiffer și Viola Davis sunt două dintre actrițele care vor interpreta roluri de prime doamne de la Casa Albă, într-un nou serial intitulat The First Ladies, regizat de Susanne Bier (The Undoing, HBO).

Fiecare episod al serialului va prezenta povestea unei prime doamne din istoria Americii și va dezvălui amănunte despre unele dintre cele mai complexe, charismatice și dinamice soții de președinți. Producția ne va lăsa să fim martorii vieții personale și profesionale a acestori figuri marcante. Sezonul unu al serialului The First Ladies va conține poveștile lui Eleanor Roosevelt, Betty Ford și Michelle Obama. Michelle Pfeiffer va intra în rolul lui Betty Ford, iar Viola Davis va fi Michelle Obama.

 betty gerald ford

Betty și Gerald Ford 

Betty Ford (1918-2011) a fost soția lui Gerald Ford, președintele SUA între anii 1974-1977.

Betty Ford s-a implicat în viața socială și politică și a setat un precedent pentru portretul unei prime doamne active și interesate. Betty Ford a impresionat prin naturalețea și prin franchețea ei și era personajul care nu se sfia să pună punctul pe I. Betty Ford a derulat activități de prevenire a dependențelor de alcool și de substanțe toxice, ea însăși fiind o victimă a unui  astfel de abuz.

Betty betty fordBetty Ford și Elizabeth Taylor 

În 1978, familia sa a forțat-o să-și înfrunte problemele cu alcoolismul și cu dependența de substanțe opioide, de care nu putea să mai scpae după ce a urmat un tratament în anii ’60, din cauza unui nerv atins. ”Îmi plăcea să beau”, scria Betty Ford în cartea sa de memorii publicată în 1987. ”Alcoolul mă încălzea. Și iubeam pastilele. Îmi alungau tensiunea și durerea”. În 1982, după recuperarea sa, fosta prima doamnă a înființat Betty Ford Center, o clinică de reabilitare și de recuperare situată în Rancho Mirage, California – în care se trata dependența de medicamente și de alcool.

michelle pfeiffer

Michelle Pfeiffer aduce autenticitate, vulnerabilitate și complexitate tuturor rolurilor ei, iar Susanne Bier este un regizor vizionar care aduce unicitate operelor sale. Cu aceste două artiste formidabile în fața și în spatele camerei, nu puteam fi mai mulțumiți, mai ales în aceste momente unice pentru națiunea noastră, care aduc în prim plan și puterea indusă de Prima Doamnă” a spus producatorul serialului, Amy Israel.

Susanne Bier, regizoarea seriei The First Ladies, este cunoscută și datorită producțiilor Bird Box, In A Better World și, cel mai recent, pentru apreciata serie The Undoing, de pe HBO, cu Nicole Kidman și Hugh Grant.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle