Mic dejun sănătos by Chef Adrian Hădean

Astăzi, Chef Adrian Hădean vine cu o idee de mic dejun sănătos, sățios și foarte gustos- mic dejun cu ouă fripte și avocado. Este perfect pentru întreaga familie și poate fi pregătit cât ai clipi.

Acest mic dejun e format dintr-o jumătate de avocado, două ouă fripte (gălbenușul care curge e viața mea) câte 30 de secunde pe fiecare parte. În combinație, două linguri de brânză proaspătă din lapte de vacă amestecată cu ceapă tocată mărunt, ardei iute, sare, pătrunjel și puțin ulei de măsline. Totul peste trei biscuiți din făină integrală. Hai că slăbim și de carantina asta. , spune Chef Adi Hădean. Sursa aici!

Avocado -beneficii pentru sănătate:

Fructele de avocado sunt benefice pentru sănătate și pot fi consumate crude, în salate sau individual, aşezonate cu diverse ierburi aromatice şi condimente sau pot deveni ingrediente pentru deserturi, în diferite reţete de prăjituri sau shake-uri proteice.

Iată câteva beneficii ale acestui fruct miraculos!

  • Avocado conţine cu 35% mai mult potasiu decât o banană. Acest mineral este extrem de important pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular.
  • Prin conţinutul bogat în fibre joacă un rol esenţial în sănătatea sistemului digestiv. Fibrele insolubile curăţă colonul, previn constipaţia şi pot participa la prevenţia cancerului corolectal, pe când cele solubile reglează apetitul (prelungind senzaţia de saţietate).
  • Avocado conţine glutation, o proteină cu rol esenţial în funcţionarea optimă a sistemului imunitar şi a sistemului nervos.
  • Bogat în nutrienţi, poate fi un ingredientul cheie din măştile cosmetice, deoarece conferă strălucire pielii şi părului.
  • Avocado are proprietăţi antioxidante puternice şi împiedică declanşarea diverselor tipuri de cancer.
  • Grăsimile care se găsesc în fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL) şi scad colesterolul rău (LDL).

Categorii Lifestyle