Metode anti-cearcăne care chiar funcţionează

Stella McCartney

Inesteticele umbre de sub ochi ne dau adesea bătăi de cap. Din fericire, fie că ne confruntăm cu „pungi” sub ochi, cearcăne pigmentare sau cu vase sanguine „vizibile” prin pielea subţire de sub ochi, există câteva soluţii, care chiar dau rezultate. Rămâne doar să ne decidem dacă luăm măsuri pe termen lung şi apelăm la medicul estetician, sau urmăm sfaturile Sînzianei Iaru, make-up artist şi trainer, şi vedem diferenţa instant. (Foto: Stella McCartney)

Pentru ca recomandările să fie cât mai eficiente, am acordat atenţie fiecărei probleme în parte.

Ochi umflaţi

Pungile de sub ochi te fac să araţi epuizată mereu, indiferent de cât de odihnită ai fi. În primul rând, ar trebui să renunţi la sare şi la alcool. Acestea provoacă retenţia de apă şi agravează umflătura. Noaptea, pune-ţi încă o pernă sub cap pentru a se drena lichidul care se poate acumula când stai întinsă. Dacă dimineaţa, nu remarci nicio schimbare, aplică o compresă rece. Multe modele folosesc o lingură înmuiată în apă cu gheaţă şi masează edemul. Dacă pungile de ochi sunt prezente tot timpul, va fi nevoie să apelezi la un medic estetician pentru o blefaroplastie.

Quick fix: Poţi neutraliza pungile de sub ochi aplicând un anti-cearcăn uşor mai închis pentru a le reduce volumul. Mare atenţie! Dacă foloseşti unul deschis le va conferi pungilor şi mai mult volum.

Concealer Ultra HD, nuanţa 31, Make Up For Ever

Cearcăne pigmentare

Pentru a-ţi da seama dacă pigmentarea este de vină pentru cearcănele tale, apasă pe discoloraţie. Dacă nu mai sunt la fel de întunecate, atunci de vină sunt vasele de sânge (subiect pe care îl dezbatem mai jos). Dacă nu remarci nicio schimbare şi sunt la fel de închise, umbrele vineţii sunt cauzate de pigmentare ereditară sau expunere la soare. Aplică protecţie solară până la linia inferioară a genelor şi foloseşte ochelari mari de soare. În cazul în care pigmentare este superficială, ea poate fi tratată cu anumite ingrediente aplicate direct pe piele, cum ar fi și acidul kojic. Pentru a trata decolorarea mai profundă, apelează la câteva sesiuni de laser Fraxel, care reduce la minim cearcănele.

Quick fix: În cazul unor cearcăne pigmentare, se poate adăuga un pic de portocaliu în anticearcănul obişnuit. Portocaliul va neutraliza şi va reda luminozitatea pielii de sub ochi.

Concealer
Anticearcăn, nuanţa 1, Anastasia Beverly Hills

Vase de sânge

Aspectul întunecat şi vineţiu al pielii de sub ochi este cauzat şi de vasele sanguine, care devin vizibile. Cu cât pielea devine mai subţire, cu atât mai uşor de remarcat vor fi vasele de sânge. Aplică în fiecare noapte o cremă cu retinol, peste care să aplici o cremă de ochi care să reducă posibilele iritaţii. Alergiile pot provoca dilatarea vaselor sanguine, înrăutăţind astfel aspectul umbrelor .

Quick fix: E suficient să foloseşti un concealer cu acoperire medie şi subton galben. Galbenul va neutraliza aspectul vineţiu albăstrui.

creamy concealer
Creamy Concealer, Bobbi Brown

Foto: hepta.ro