Meșteșug Contemporan în cadrul Festivalului Zain

mestesug

Ediția din 2016 a festivalului ZAIN – design expressions inpirat de UniCredit Bank – Banca Industriilor Creative se anunță presărată de premiere și de evenimente care nu pot fi ratate. Între acestea se numără Meșteșug Contemporan, un proiect demarat în 2015, ce a făcut ca anul acesta să se nască primele obiecte ZAIN și Paspartu – concept store, aflat la prima ediție.

Proiectul Meșteșug Contemporan a început anul trecut, cu scopul de a deveni cadrul de întâlnire între designeri și meșteșugari. Cei dintâi aveau să descopere cum pot folosi materialul, ce se poate face cu el, care îi sunt neajunsurile, dar, mai ales, care îi sunt avantajele și cum meșteșugul poate aduce valoare adăugată obiectului creat, în vreme ce meșteșugarii urmau să lucreze propriu-zis la obiecte de actualitate, cu design modern, ancorat în tendințele de acum. S-a pornit de la proiectele unor designeri și s-a ajuns la meșteșugarii care aveau să le realizeze: 5 designeri, 5 materiale diferite, 5 meșteșuguri. „Credem că această colaborare se poate dovedi foarte fructuoasă pentru rezultatul final și, personal, cred că designul meșteșugit are mult suflet în el și merită susținut și încurajat” spune Georgiana Ciceo, project manager ZAIN.

Proiectul s-a concretizat în cinci colaborări frumoase, din care s-au născut primele obiecte realizate sub umbrela ZAIN și care vor putea fi văzute, alături de procesul documentat al realizării lor, în premieră în cadrul expoziției ZAIN 2016, între 2 și 6 noiembrie, la Cluj, în fosta Casă de Modă, str. George Barițiu, nr. 4-6.

Mai mult decât atât, duminică, 6 noiembrie, de la ora 16, tot la Casa de Modă, meșteșugarii vor lucra la fața locului obiectele realizate în proiect, astfel încât vizitatorii vor putea vedea direct cum sunt realizate acestea.

Au făcut parte din proiect: INDEE & dnul Ninu Martin – piele, Roxana Pop & Nistora Ceramics – ceramică, Florina Dascăl & coolwoolstudio – textile | lână | croitorie, Cimpan Istvan – textile | croitorie | piele | pictură pe piele, Georgiana Ciceo & Nádudvary László György– argint.

Categorii Lifestyle