Memoriile secrete ale lui Bill Cunningham

Recunoscut în cercul restrâns de prieteni drept un tip retras, Bill Cunningham și-a surprins apropiații și fanii lăsând în urmă o carte de memorii secretă, pe care familia a descoperit-o de curând.

Cartea, pe care fotograful a numit-o Fashion Climbing, îi prezintă amănunțit copilăria, serviciul militar în războiul coreean, mutarea în New York și începutul său ca jurnalist. Nu se știe când a fost scrisă, dar, conform publicației The New York Times, aceasta cuprinde draft-uri cu idei și o secțiune care se pare că ar fost revizuită.

„El ne-a tot povestit de-a lungul anilor, dar nimic din ceea ne-a spus nu ne-a ajutat să conturăm o imagine clară despre ceea ce făcea și cum a ajuns să facă asta. Draftul cărții de memorii pe care l-am găsit, editat și scris în maniera lui inconfundabilă, ne-a ajutat să umplem spațiile goale cu informații despre parcursul lui și ce-a gândit în timpul acesta“, a declarat nepoata sa Trish Simonson pentru publicația newyorkeză.

Pe scrut, despre Bill Cunningham

A lucrat pentru The New York Times mai bine de 40 de ani (semna rubrica On The Street) și a fost unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de modă și, mai cu seamă, autorul unora dintre cele mai iconice imagini de street style, despre care Anna Wintour obișnuia să spună: „Cu toții ne îmbrăcăm pentru Bill“.

Foto: hepta.ro