Meghan Markle va lansa o colecție de haine în scopuri caritabile

meghan markle smart works

Ducesa de Cambridge va colabora cu câțiva retaileri britanici pentru a crea colecții de haine office, iar de pe urma vânzării acestora vor beneficia Smart Works, o fundație caritabilă care ajută femeile să se reintegreze mai ușor pe piața muncii.

Astfel, Meghan Markle va începe să lucreze cu branduri precum Marks & Spencer, John Lewis și Jigsaw. Alături de buna ei prietenă, designerul Misha Nonoo, va crea colecții-capsulă, iar de fiecare dată când un articol va fi vândut, un echivalent al acestuia va fi donat fundației. Smart Works este unul dintre primele patronaje ale Ducesei de Cambridge, care ajută femeile ce provin din medii dezavantajate să se pregătească pentru interviuri de job-uri, oferidu-le ținute corespunzătoare și asistență din partea unor profesioniști voluntari. Primele colecții imaginate de Meghan Markle vor fi lansate la toamnă, au anunțat purtătorii de cuvânt ai Familiei Regale. Ca fapt divers, Misha Nonoo este cea care le-a făcut cunoștință lui Meghan MArkle cu Prințul Harry. 

Acesta nu este primul contact cu zona de fashion al Ducesei de Cambridge. Pe când era actriță în serialul ”Suits”, înainte să aibă o relație cu Prințul Harry, Meghan Markle și-a mai lansat o linie de haine alături de retailerul canadian Reitmans, iar aceasta a constat în pantaloni din piele vegană.

Meghan Markle și-a făcut publice planurile de ajutorare a femeilor în ediția de septembrie a revistei Vogue, unde este guest editor. ”Când intri într-un spațiu Smart Works, dai de rafturi pline de haine și de accesorii puse la grămadă. Câteodată, e greu să alegi ceva din această varietate, nu poți face cele mai bune alegeri. Pentru a îmbunătăți această situație, i-am rugat pe cei de la Marks & Spencer, John Lewis & Partners, Jigsaw și pe prietena mea, designerul Misha Nonoo, dacă ar vrea să creeze o colecție-capsulă formată din piese clasice, potrivită pentru serviciu. Brandurile au acceptat pe loc și au agreat ca, la fiecare piesă vânduta, sa doneze una identică. Nu numai că acst lucru ne permite să să facem parte unii din poveștile celorlalți, dar ne reamintește că suntem uniți”, a declarat Meghan, Ducesa de Cambridge.

Foto: @sussexroyal