Meghan Markle, ”prea bună pentru monarhia britanică”

meghan markle

Dame Hilary Mantel (67 de ani), scriitoare engleză, pune pe jar opinia publică britanică prin afirmația ei plină de încărcătură, conform căreia Ducesa de Sussex Meghan Markle e prea bună pentru a fi adevărată și pentru Familia Regală și-i ia apărarea într-un fel în care nicio persoană publică de origine engleză nu a făcut-o până acum.

Scriitoarea este citată de ediția britanică a revistei Harper’s Bazaar, în care aceasta a acordat un interviu amplu, cu ocazia lansării ultimului volum al trilogiei ei de succes, ”Tudor – The Mirror & the Light”. Dame Hilary Mantel este o scriitoare reputată, premiată în 2009 cu Booker Prize pentru Wolf Hall, cel mai important premiu literar pentru opere scrise în limba engleză.

hilary mantel

Dame Hilary Mantel 

Meghan Markle a fost mereu o față zâmbitoare într-o instituție plictisitoare. A fost prea bine ca să fie adevărat, prezența ei a binedispus pe oricine de bună credință. Mă bucur ca mariajul ei cu Prințul Harry a supraviețuit tuturor problemelor și că relația cu Monarhia a fost tratată în acest fel, chiar dacă nu știm cum se va încheia acest capitol”, a spus Hilary Mantel.

Dame Hilary Mantel a adăugat că Meghan Markle a fost victima acceselor de rasism cât timp a stat în Marea Britanie, iar cei care neagă acest lucru sunt doar persoane privilegiate. De asemenea, scriitoarea engleză atacă și problema atenției excesive acordate siluetei femeilor din Familia Regală. Ea spune despre acestea se află mereu sub lupă și sunt judecate în funcție de felul în care le oscilează greutatea și formele. ”Uitați-vă doar la ce se întâmplă când femeile din Familia Regală rămân însărcinate și când nasc. Sunt percepute ca un bun public, exact la fel cum sunt privite și femeile din perioada Tudorilor (sec. XV).

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle