Max Mara dă tonul unui sezon de naturalețe și feminitate la Milano Fashion Week

Așa cum ne-a obișnuit, Max Mara mizează pentru simplitate, naturalețe si eleganță în noua colecție primăvară-vară 2018. Sezonul acesta, pe podiumul de la Milano Fashion Week au defilat ținute pline de feminitate. Impresionant este că, deși păstrează mereu același stil, Max Mara reușește mereu să impresioneze. Și de această dată, ca în fiecare sezon, ținutele au avut un ton simplu, însă aerul de ansamblu al colecției este unul de eleganță sofisticată, atemporală.
 
Tulle-ul aplicat peste materialele cu aer masculin fost un element recurent al show-ului. Acesta a fost aplicat meticulos pe fiecare piesă vestimentară în parte: peste pantaloni, peste sacouri și peste fuste deopotrivă. Culorile alese pentru această colecție păstrează un aer cald, natural – nude, maro, gri și alb, completate de mov pal.
Pentru pantofi s-a mers pe același model pentru fiecare ținută, sandalele T-strap devenind astfel un laitmotiv al show-ului, singurul element ce s-a schimbat cu fiecare ținută fiind culoarea. Au venit în nuanțe neutre de negru sau maro, ori imprimate cu același print precum ținutele pe care le-au acompaniat.
 
Și pentru că ne aflăm la capitolul imprimeuri, nu putem trece cu vederea outfiturile care au închis show-ul, imprimate cu motive florale delicate și ultrafeminine. Colecția pentru primăvară 2018 propune două modele diferite de imprimeu în aceeași ținută, ceea ce face ca aerul, deși clasic, să fie adus în actualitate. Fustele plusează și ele cu franjuri lungi și late, purtate cu un aer de lejeritate.
Coafurile care au acompaniat fiecare look de pe podium au fost stilizate într-un mod clasic, cu cărare pe o parte și păr prins la spate într-un coc sau o coadă.
 
Text de Andreea Blid, foto: hepta.ro