Maraton de Halloween – Șase filme horror pentru o noapte de groază

filme-horror

Nu sunt tocmai cea mai mare „expertă” în filme horror și asta pentru că, înainte să încep să mă uit la unul, trebuie să adun o armată de oameni în jurul meu care să mă susțină în caz că sar de pe scaun sau… țip. Și trebuie să recunosc că îmi place la nebunie suspansul și chiar încerc să ghicesc de ce „posedatul” e posedat, cine e omul rău din poveste și tot așa. Sigur, nu am dreptate tot timpul, dar măcar e amuzant și în felul acesta reușesc să trec mai repede peste momentele de groază. Iar dacă vă pasionează filmele de genul, următoarele titluri sunt numai bune pentru o seară de Halloween cu cei mai buni prieteni și mult, mult popcorn.

The Shining
Kubrick este unul dintre cei mai interesanți regizori din toate timpurile și, deși The Shining nu se numără printre preferatele mele făcute de el, cred că este cel mai bun film horror pe care l-am văzut vreodată. Jack (Jack Nickolson) își ia soția și băiatul și merge cu ei în Munții Stâncoși, la un hotel de care trebuie să aibă grijă în afara sezonului turistic. Odată ce ajung aici, încep să se producă lucruri bizare, iar comportamentul nebunesc al lui Jack devine tot mai periculos.

the-shining

The Conjuring
Filmul lui James Wan este inspirat din povestea reală a unui cuplu de specialiști în fenomene paranormale: Ed (Patrick Wilson) și Lorraine Warren (Vera Farmiga). Cei doi ajung la ferma familiei Perron pentru o investigație care se va dovedi a fi cel mai înfricoșător caz din cariera lor. Roger (Ron Livingston), Carolyn (Lili Taylor) și copiii lor se confruntă cu cel mai mare coșmar din cauza unui demon care îi urmărește la fiecare pas, așa că Ed și Lorraine sunt nevoiți să găsească rapid o soluție pentru a distruge spiritul. The Conjuring 2 a avut premiera în această vară.

the-conjuring

The Exorcism of Emily Rose
Cred că filmele horror care au ca subiect drept exorcizările sunt de departe cele mai înspăimântătoare, iar The Exorcism of Emily Rose este poate cel mai bun exemplu. Emily (Jennifer Carpenter) pleacă la colegiu și este hotărâtă să își construiască un viitor. Numai că, în scurt timp, tânăra începe să se confrunte cu tot felul de halucinații și atacuri, așa că apelează la ajutorul preotului său, Richard Moore (Tom Wilkinson), care se hotărăște să facă un ritual de exorcizare. În urma exorcizării, Emily moare, iar Moore este acuzat de uciderea ei.

emily-rose

The Others
Grace (Nicole Kidman) locuiește într-o casă veche alături de copiii ei, care suferă de o afecțiune rară. Sunt sensibili la lumină, așa că mama lor impune reguli stricte: casa trebuie să stea întotdeauna în semiîntuneric și nicio ușă nu poate fi deschisă dacă o alta e deschisă în acel moment. Totul se schimbă în momentul în care Grace angajează câțiva servitori care nu sunt deloc ceea ce par.

the-others

Sinister
Ethan Hawke joacă rolul unui scriitor, Ellison Oswalt, care se mută împreună cu familia într-o casă în care, în urmă cu mult timp, au avut loc niște crime oribile, fără ca apropiații lui să știe despre aceste incidente. Acesta începe să se documenteze pentru o viitoare carte și găsește în casă niște casete video cu înregistrări ale unor întâmplări absolut terifiante, fiind nevoit să descopere cât mai repede conexiunile dintre ele.

sinister

Insidious
După ce fiul lor, Dalton (Ty Simpkins), se lovește la cap și intră în comă, viața lui Josh (Patrick Wilson) și a lui Renai (Rose Byrne) este dată complet peste cap. În ciuda eforturilor acestora, Dalton nu răspunde la niciun stimul exterior. Iar ca și când asta nu ar fi fost îndeajuns, în casa lor încep să se petreacă lucruri extrem de ciudate, iar Renai își dă seama că fiul ei aflat în comă a devenit un magnet pentru spiritele rele.

insidious

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle